Новий прем’єр-міністр має визначитись щодо мораторію на продаж землі — Івченко
Новий прем’єр-міністр має визначитись щодо мораторію на продаж землі — Івченко

Народний депутат Вадим Івченко звернувся до новообраного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з питанням щодо програми уряду, в якій у розділі «Сільське господарство» залишилось невизначеним питання ринку землі. Про це член фракції «Батьківщина» заявив з парламентської трибуни під час обговорення програми уряду.

Депутат також запропонував Володимиру Гройсману підтвердити, що він як голова уряду виступатиме проти відкриття ринку землі і виконуватиме ту програму дій, яку сьогодні роздали депутатам.

 Івченко закликав новостворений уряд звернути увагу на законопроекти, які йдуть у розріз з програмою, яку він пропонує. Як приклад, навів нещодавно прийнятий аграрним комітетом законопроект №2028а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства».

«Законопроект №2028-а передбачає корпоратизацію фермерських господарств. Тобто фізичні особи можуть відмовлятись від власності на землю на користь товариств з обмеженою відповідальністю. Таким чином ці товариства акумулюватимуть великі масиви землі», — наголосив депутат.

Вадим Івченко пояснив, що в програмі уряду вірно зазначено питання розвитку ринку оренди землі, який саме і запропонувала фракція «Батьківщина».

«Майбутнє розвитку земельних відносин наразі бачу в розвитку ринку оренди землі. Потрібно дати можливість людям робити заставу прав оренди, для отримання обігових коштів», — зазначив парламентар.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 липня 2017
Земельна реформа — пошук оптимального рішення
Земля в ілюмінаторі: з 2000-х років ринок перебуває у підвішеному стані. Реформа, яка вже давно назріла, гальмується зусібіч. На даний момент у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...