Геннадій Зубко: Добровільність об’єднання дозволяє відновити історичні межі громади
Геннадій Зубко: Добровільність об’єднання дозволяє відновити історичні межі громади

Добровільність об’єднання дозволяє відновити історичні межі тієї чи іншої громади та дає можливість слабшим громадам, які не можуть самі вирішити питання щодо приєднання чи об’єднання, долучитися до вже створених. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Нагадаємо, поштовхом до децентралізації стало прийняття законопроекту №4742. Більше про цей законопроект можна прочитати у блозі AgroPolit.com «Олійну пляму» децентралізації запущено по Україні, або Про шанс для слабких сіл вижити»

«Питання об’єднань громад з інших районів також важливе, бо вони відбуваються за рахунок відновлення історичної пам’яті, оскільки раніше (за радянських підходів) велика громада ділилася саме на райони. Уже 17 громад об’єдналися завдяки цьому закону», – говорить Зубко.

За словами чиновника, органи місцевого самоврядування ухвалили рішення про приєднання 56 сільських та селищних рад до 30 наявних ОТГ.

Якщо подивитися на карту України, то 130 районів (всього – 490) ще не мають жодної ОТГ. Хочеться, щоб 2018 року не лишилося районів без громад", – додає Зубко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 квітня 2018
Доходи місцевих бюджетів у 2017 році зросли до 192 млрд грн, – Геннадій Зубко
У 2014-му році доходи місцевих бюджетів становили 68 млрд грн,  2015-й рік закінчили на рівні 100 млрд грн, 2016-й – 146 млрд грн і 2017-й...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...