У Держрезерві проводять обшуки СБУ та Генпрокуратура
У Держрезерві проводять обшуки СБУ та Генпрокуратура

Співробітники Служби безпеки України разом зі слідчими прокуратури міста Києва проводять обшук у центральному офісі Державного агентства резерву України та на підприємствах «Златодар» і «Хлібна база №85» у зв'язку з розслідуванням переміщення зерна із Держрезерву з Харківської до Черкаської області. Про це на сторінці у Facebook повідомляє голова Держрезерву України Вадим Мосійчук.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року ГПУ та СБУ проводили досудове розслідування Держрезерву.

«Керуються перевіряльники рішенням Печерського суду про виїмку документів щодо переміщення зерна держрезерву з Харківської в Черкаську область. Головна причина цього полягає у знищенні Держрезервом, так званого «осиного гнізда» корупційних схем, напрацьованих роками на ДП «Хлібна база №85», – написав Мосійчук.

За його словами, вчора, 17 квітня, перший віце-прем'єр, міністр Мінекономрозвитку Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву на предмет охорони держтаємниці за результатами перевірки СБУ.

Офіційно заявляємо, що ми відкриті для об'єктивного розслідування і надамо всю необхідну документацію. Однак для більшої ясності хочемо прояснити ситуацію, яка тягнеться з 2016 року. Дане кримінальне провадження було порушено за фактом можливого закладення в державний резерв неякісного литовського дизельного пального. Однак закупівля не відбулася, шкоди державним інтересам не завдано і жодних державних коштів не було використано", – написав голова Держрезерву.

За його словами, слідчі Генпрокуратури України в рамках кримінального провадження починають розслідувати факти щодо можливого псування посадовими особами Держрезерву дизельного палива в кількості 18 тис. тонн, яке закладено в 2015 році «Вог Аеро Джет» на дострокове зберігання до держрезерву. Він зазначив, що якість дизпального було перевірено за всіма показниками і воно в повному обсязі відповідало вимогам.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 травня 2019
Генпрокуратуру звинуватили у цілеспрямованій атаці на ягідну галузь України
Ягідним господарствам, рахунки яких були арештовані напередодні Великодня, накладено арешт на суму ПДВ у системі електронного адміністрування ПДВ, на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...