1250 домогосподарств у «сірій» зоні отримають від ФАО картоплю для посадки
1250 домогосподарств у «сірій» зоні отримають від ФАО картоплю для посадки

На цьому тижні близько 1250 сільських домогосподарств, які розташовані уздовж лінії зіткнення в Луганській і Донецькій областях, отримують насіннєву картоплю від Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО). Про це інформує сайт організації, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що на непідконтрольній Україні території Луганської області залишилося близько 70% промислового потенціалу, через те Луганщина перетворилася на аграрний регіон.

Повідомляється, що це — другий етап розподілу овочевого насіння, який має на меті допомогти фермерам підготуватися до посівного сезону, який вже почався на сході України: понад 125 тонн сертифікованого і високопродуктивного насіннєвого картоплі будуть роздані приблизно 1250 домашнім господарствам та малим агровиробникам.

На додаток до високоякісних насіння, бенефіціари проекту ФАО отримають повне покрокове керівництво щодо передових методів  вирощування картоплі.

 


З нашого торішнього досвіду ми бачимо, що розподіл приблизно 100 кілограмів насіннєвої картоплі на одне домашнє господарство дозволило нашим бенефіціарам виростити урожай, достатній для задоволення їх сімейних потреб майже на рік", — сказав Фаррух Тоіров, координатор програми надзвичайного реагування ФАО в Україні.

 

За його словами, вирощування картоплі стало надійним джерелом додаткових доходів для багатьох сімей. Поставки насіння організовані у найскладніших місцях — поблизу лінії зіткнення: зокрема, це такі села, як Жованка, Майорськ і Піски в Донецькій області, а також Старий Айдар і Середньотепле в Луганській області.

Після трьох років роботи в цій галузі я бачу, що люди зберігають хороший баланс між використанням зібраних врожаїв для внутрішнього споживання і наповненням місцевих ринків", — сказав Тоіров.


Повідомляється, що  допомога надходить у рамках програми реагування ФАО в зоні конфлікту, яка в даний час фінансується урядом Канади і оцінюється в $2,3 млн. В останні місяці ФАО підтримала майже 30 000 домашніх господарств уздовж лінії зіткнення різними типами сільськогосподарських ресурсів, а саме — системами краплинного зрошення, кормом для тварин, молодняком птиці та кролів.

До початку травня команда ФАО планує надати допомогу ще 3200 сім'ям: молодняк тварин і свійської птиці.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 вересня 2018
Стандарти для української картоплі хочуть наблизити до європейських, – УАВК
Українська асоціація виробників картоплі (УАВК) передала Міністерству аграрної політики та продовольства України повний пакет документів із...
19 лютого 2018
ФАО надає системи крапельного зрошення малим фермерським господарствам на сході
Група ФАО з надзвичайного реагування працює над тим, щоб поліпшити сільським жителям у постраждалих від конфлікту Донецькій і Луганській областях...
28 липня 2017
Мінагрополітики та ФАО розробляють програму підтримки аграріїв Донецької та Луганської областей
Міністерство аграрної політики та продовольства України співпрацює з ФАО, щоб налагодити координацію для підтримки малих і середніх виробників. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...