Давос 2018: основні події Всесвітнього економічного форуму
Давос 2018: основні події Всесвітнього економічного форуму

У швейцарському Давосі 23 січня розпочався Всесвітній економічний форум, який триватиме 4 дні. За основними подіями Давоського форуму буде слідкувати і AgroPolit.com.

Офіційна тема цього року: «Створення спільного майбутнього в роз'єднаному світі». Серед запрошених ‒ традиційно керівники великих компаній, світові лідери і знаменитості, всього близько 3 тисяч чоловік.

Свою участь підтвердив президент США Дональд Трамп. Він стане першим американським лідером, який відвідає форум з 2000 року ‒ тоді в Давос приїхав Білл Клінтон. Проте, У кількох швейцарських містах 23 січня відбулись протести проти візиту президента США Донадьда Трампа на Всесвітній економічний форум.

«Трамп ‒ тільки один з тих, з ким ми не згодні. Ми протестуємо щороку проти Всесвітнього економічного форуму, і приїжджає Трамп чи ні, нам все одно. Трамп, можливо, просто найяскравіший символ цього світу», ‒ наголосив один з активістів.

Серед інших політиків, які відвідають форум ‒ президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і прем'єр Індії Нарендра Моді. Російську делегацію очолив віце-прем'єр Аркадій Дворкович. У Давосі також з'являться президенти України Петро Порошенко і президент Азербайджану Ільхам Алієв. Зі знаменитостей до Швейцарії приїдуть Елтон Джон, актриса Кейт Бланшетт і співак Will.i.am.

Українська делегація прибула до Давосу 24 січня. На найближчі три дні запланована зустріч Президента України Петра Порошенко і президента США Дональда Трампа.

У Давос поїхав не тільки президент Порошенко, але і його невістка Юлія. Поки гарант зустрічатиметься з президентами і директором МВФ, його родичка представить світу «аграрну наддержаву». Вона повідомила, що на форумі буде вперше представлений Український дім, в якому іноземним партнерам покажуть Україну, як «технологічний хаб Європи».

Відбудеться і традиційний «український сніданок». Він запланований на 25 січня і очікується, що почесним гостем також стане президент. У минулому році Порошенко вирішив не відвідувати цей захід.

Серед головних тем форуму: стратегічний прогноз про розвиток цифрової економіки, її майбутнього і готовність традиційних галузей і інститутів розвитку до цифровізації. Технології blockchain і криптовалюти.  Учасники спробують розібратися чи не «лопне мильна бульбашка» криптоактивів і чи не є криптовалюта вісником нової фінансової кризи.

Такуж проводитимуться дискусії про світовому ринку житлової нерухомості і про майбутнє вплив 5G-мереж та інтернету речей на суспільство. Ще одна важлива дискусія ‒ доля агросектору і суміжних галузей в ході «зеленої революції».

Екскурс в минуле: Американська газета The Washington Post писала, що світові лідери, швидше за все, беруть участь в форумі не для обговорення угод, а щоб підвищити свою репутацію в світі і вразити власних громадян.

Тим не менш, з моменту заснування форуму в 1971 році в Давосі сталося кілька значущих історичних подій:

1988 рік. Туреччина і Греція підписали «Давоськиу декларацію», запобігши конфлікт між двома країнами. Держави сперечалися за експлуатацію Егейського моря. Греція готова була топити турецькі кораблі, які запливали в води, які греки вважали власними. Міністри двох країн в Давосі домовилися про своєрідне перемир'я. BBC пише, що турецький прем'єр-міністр зустрів свого колегу з Греції і відчув, що може йому довіряти.

1989 рік. У Давосі відбулася перша зустріч на рівні міністрів Південної Кореї і Північної Кореї. На тому ж форумі зустрілися голова Ради міністрів НДР Ханс Модров і німецький канцлер Гельмут Коль. Вони обговорювали возз'єднання Німеччини.

1992 рік. Через два роки після звільнення з в'язниці лідер Африканського національного конгресу Нельсон Мандела провів першу публічну зустріч з південноафриканським президентом Фредеріком де Клерком.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 січня 2018
Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору
Agrohub провів у м. Давос (Швейцарія) для міжнародних інвесторів дискусійну панель, присвячену ІТ-технологіям в...
17 січня 2017
У Давосі стартував 47-й Всесвітній економічний форум
У швейцарському Давосі відкривається 47-й Всесвітній економічний форум. Про це повідомляє ВВС. Всесвітній економічний форум оприлюднив традиційний...
21 січня 2016
Банки України визнали найгіршими в світі — Давоський звіт
Показник надійності українських банків визнаний нагіршим у світі — 140 місце з 144 країн. Про це йдеться в звіті Global Competitiveness Report...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...