Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору
Юлія Порошенко презентувала у Давосі інвестиційні ІТ-можливості агросектору

Agrohub провів у м. Давос (Швейцарія) для міжнародних інвесторів дискусійну панель, присвячену ІТ-технологіям в агросекторі. Захід відбувається у рамках 48-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Тема зустрічі — «Як технології та інновації змінюють український агробізнес». Мета заходу: залучити світових гравців до України в АПК та вивести нашу країну в пул світових інноваторів.

Нагадаємо, що нещодавно Agrohub, спільно з Radar Tech і агрохолдингом МХП запустили програму розвитку стартапів Agrohub MHP Accelerator. Проект фокусується на технологічних рішеннях, які можуть застосовуватися в роботі агрохолдингу. 

Презентуючи проект для інвесторів у Давосі, засновник Agrohub Юлія Порошенко наголосила, що напрямок IT-інновацій та технологій в АПК вибрано невипадково. За її словами, перші ІТ-технології  прийшли в АПК, коли у агросекторі були фантастичні природні умови. Однак наразі вони змінюються загалом у світі й поступово поширення набуває симбіоз ІТ-технологій та АПК. Яскравий приклад цьому — Голландія. 

Юлія Порошенко нагадала, що агросектор України демонструє хороші результати, зокрема, наша країна — №1 експортер насіння соняшнику в світі. Є багато  й інших досягнень. На  її думку, ці можливості значно розширяться для сектору з допомогою застосування ІТ-інновацій і технологій.

Інновації можуть творити дива. Можете уявити, що станеться, коли будуть ІТ-інновації та нові технології в АПК?... Agrohub — це  міст між інноваціями й АПК. Agrohub — це міст між Україною та інвестиційним світом… Разом із Radar Tech і МХП-акселератором ми шукаємо, розвиваємо та інтегруємо цікаві інноваційні проекти в АПК. Тому, якщо ви інвестор і в пошуках цікавих, перспективних бізнес-ідей та проектів — долучайтеся до нас», — закликала вона присутніх.

Власник МХП Юрій Косюк так прокоментував ціль його компанії у підтримці ІТ-стартапів у АПК та запуск проекту MHP-Accelerator. 

Я це роблю, бо люблю мою країну й нове покоління людей, яке її підіймає своїм ентузіазмом та власними силами… Я розвиваю свій бізнес із допомогою молодих та активних людей, котрі розвивають компанію та сектор загалом», — підсумував він.

Серед питань до обговорення були наступні: як Agrohub успішно змінює глобальні тенденції в сільському господарстві та на харчовому ринку України та інших держав; які можливості й ризики для світових інвесторів і новаторів в Україні сьогодні; чи відкриті українські агрохолдинги для нових технологій; хто входить у нову екосистему українських сільськогосподарських інвестицій; яким чином цінності інноваційної економіки втілюються у сільськогосподарській практиці в 2017—2018 роках. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 травня 2018
У 2018 році капітальні інвестиції в Україні зросли майже на 40%
З початку року капітальні інвестиції в Україні зросли на 37,4%, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Про це повідомила Державна служба...
25 квітня 2018
ЄС розробляє нову програму залучення інвестицій в Україну у розмірі €50 млн, – єврокомісар
В рамках нового зовнішнього інвестиційного плану, у 2018 році для України може бути зарезервовано 1,6 млрд гривень (€50 млн), зокрема –...
12 квітня 2018
Кількість інвестиційних проектів в АПК зросла до 474-х, на загальну суму 41,3 млрд грн
Станом на початок року в агропромисловому комплексі України реалізується 474 інвестиційних проектів загальною вартістю майже 41,3 млрд гривень. Про...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...