Роман Безсмертний пішов з Аграрної партії
Роман Безсмертний пішов з Аграрної партії

Політик та дипломат Роман Безсмертний припинив співпрацю з Аграрною партією України. Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

Як повідомляв раніше AgroPolit.com, зі складу політради АПУ виключили ряд аграріїв – Олександра Бакуменка та Леоніда Козаченка. і свого складу народного депутата Олександра Бакуменка. А 4 грудня 2016 року на з’їзді партії Віталій Скоцик витіснив з управління партією неугодних йому аграріїв (про що говорили самі ж партійці) та фактично посилив у керівництві політсили групи «нашоукраїнців» на чолі з Романом Безсмертним та Віктором Матчуком. Більше про це читайте у матеріалі «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?. На думку політолога Тараса Березовця, найближчим часом можливе перезавантаження Аграрної партії — з неї зліплять Мерську.

Я не керую апаратом Аграрної партії і припинив з нею будь-яку співпрацю», — заявив Безсмертний.

Водночас він зазначив, що за півтора року його роботи в партії було вдосконалено статут і програму, напрацьовано відповідні рішення.

Партія отримала шанс увійти до вищої ліги, вона стала третьою на місцевих виборах. Мені вдалося перезапустити цей проект, моя робота не була даремною і дала позитивний результат», — підкреслив Безсмертний.

Деталізуючи причини припинення співпраці, Безсмертний зауважив, що в Аграрній партії з'явилися нові люди і останні півроку з ними точилися активна дискусія щодо перспектив розвитку партії, але позиції розійшлися.

Я з великою повагою ставлюся до багатьох, хто є в партії, підтримую стосунки з більшістю з них. Але сьогоднішні виклики потребують інших підходів до формування партійної структури і це моя принципова позиція. До сьогодні все своє політичне життя я займався організаційно-технічними питаннями політичних партій, настав час робити інше», — заявив він.

Як повідомлялося, Безсмертного у березні 2016 року призначили керівником Центрального апарату Аграрної партії України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...