Віталій Хомутиннік розповів про придбання акцій «Кернел»
Віталій Хомутиннік розповів про придбання акцій «Кернел»

Інвестиційний фонд Cascade InvestmentFund розпочав скуповувати  акції агрохолдингу «Кернел» ще 5 років тому. Про це розповів у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com його бенефеціар, народний депутат, співголова парламентської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік.

Нагадаємо, що нещодавно АМКУ дозволив компанії нардепа купити 7 компаній «Кернела».

За оцінками експертів ринку, наразі Хомутиннік володіє близько 7% акцій цього агрохолдингу. В інтерв'ю читайте також про інші аграрні активи депутата, його дружбу з Юрієм Косюком та вплив Хомутинніка у парламенті. 

Фонд почав скуповувати акції «Кернел» ще 5 років тому. Не можна купити якийсь пакет за день, тиждень, місяць і навіть за рік, бо обсяги на біржі обмежені. Це частина стратегії інвестиційного фонду… А чому «Кернел»? Це публічна компанія, розташована на Варшавській біржі. Я вважаю, що це найкраща в аграрному секторі диверсифікована компанія в Україні й вона, безумовно, недооцінена», — пояснює нардеп у інтерв'ю.

Втім, прямої відповіді на питання про те, яка ж частка акцій «Кернела» наразі належить підконтрольному йому інвестфонду, він не дає.

Я не володію цією інформацією, бо особисто (як фізична особа) нічого не купую. В іншому випадку вони були б відображені у моїй електронній декларації. Але інвестиційний фонд, до котрого я маю стосунок як бенефіціар (Cascade Investment Fund), він купує акції не тільки «Кернел», а й різних компаній. Але скільки там у нього на балансі акцій, і що продається та купується — не володію цією інформацією, бо не маю операційного стосунку до інвестиційного фонду», — уточнив він.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...