В Україні очікується чергове подорожчання продуктів: названа причина
Що вплине на чергове подорожчання продуктів в Україні?

Однією з причин подорожчання продуктів стане подорожчання, яке готують транспортні компанії. Про це повідомляє Hyser.

Українські перевізники скаржаться на зростання вартості палива і говорять про високий попит на їхні послуги з боку супермаркетів напередодні новорічних свят. Користуючись ажіотажем, вони можуть підняти ціни відразу на 10—15%.

«Кількість вантажів у передноворічний період зростає. Адже з'являється масовий попит на товари і продукти харчування. А збільшується попит — зростає й ціна», — говорить директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін.

За його словами, піднімаючи ціни зараз, транспортні компанії таким чином «відновлюють справедливість». Вся справа в тому, що в другій половині осені, коли врожай вже зібрано й перевезено, у перевізників «мертвий сезон». Попит на їхні послуги млявий, тому ціни піднімати ніхто не ризикує. А вартість палива тим часом зростає. До того ж, ніхто не відміняв операційні витрати — зарплати, ремонт тощо.

Підвищення цін на послуги перевізників наприкінці листопада — на початку грудня — це свого роду «відкладене подорожчання». Воно повинно було статися ще у вересні-жовтні. Таке в Україні трапляється щороку», — пояснює експерт.

Експерт також прогнозує чергове подорожчання вартості послуг транспортних компаній і в березні-квітні. Це також може послужити причиною подорожчання продуктів для населення.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 червня 2018
В Україні піднімуть ціни на макарони, борошно та хліб
На півдні у деяких господарствах Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей зібрані врожаї пшениці та ячменю вдвічі менші від торішніх через...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...