Radar Tech, МХП і Agrohub запустили «лабораторію» для аграрних стартапів — MHP Accelerator
Radar Tech, МХП і Agrohub запустили «лабораторію» для аграрних стартапів — MHP Accelerator

Radar Tech, Agrohub і агрохолдинг МХП запустили програму розвитку стартапів MHP Accelerator. Проект фокусується на технологічних рішеннях, які можуть застосовуватися в роботі агрохолдингу. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com. Нагадаємо,нещодавно цей проект анонсували.  

Завдання MHP Accelerator — пошук і розвиток аграрних стартапів. За словами організаторів програми, журі проекту відберуть 30 півфіналістів, які пройдуть преакселераційну програму — тиждень інтенсиву з основ технологічного бізнесу. За підсумками першого етапу, журі оголосить 10 фіналістів, яких 3 місяці навчатимуть експерти агро-, бізнес- і стартап-галузі. Найперспективніші проекти будуть реалізовані на базі агрохолдингу МХП, і, як запевняють організатори, отримають доступ до ресурсів для впровадження проекту, корпоративної експертизі, а також менторську підтримку від провідних фахівців МХП протягом усього проекту.

За словами голови правління агрохолдингу МХП Юрія Косюка, компанія відкрита до будь-яких інноваційних проектів і готова їх підтримати.

МХП готовий надати майданчик і стати локомотивом у впровадженні бізнес-ідей, які виведуть країну на якісно новий рівень. Ми співпрацюємо з Radar Tech і Agrohub, тому що розуміємо важливість впровадження інноваційних ідей у бізнесі та складність їхньої реалізації без його підтримки», — зазначив він.

Бізнесмен також запевнив, що агрохолдинг готовий до різних пропозицій: «Ми дивитимемося не тільки на готові рішення, а й на хороші ідеї. Якщо є нормальна голова, до якої є нормальні руки та ідея, ми, володіючи виробничою базою і експертизою, можемо спробувати разом реалізувати цю ідею», — пояснив він.

Засновник організації колективного імпакт Agrohub, співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко також прокоментувала запуск проекту.

Коли ми в команді говоримо про агроінновації в Україні, то жартуємо, що це «неоране поле можливостей». Є дві сильні галузі в країні — агробізнес і технологічні розробки, зокрема, IT. Завдання Agrohub — з'єднати їх, допомогти вийти на новий рівень реалізації можливостей обох індустрій», — сказала Юлія Порошенко.

Голова правління Radar Tech Максим Бахматов наголосив, що програма абсолютно безкоштовна для учасників. «Корпоративні акселератори — одна з небагатьох можливостей для молодих стартапів почати заробляти великі гроші в Україні. Наші резиденти отримують навчання, необхідні навички, маркетингову підтримку та взаємодію з найбільшими гравцями. І все це — безкоштовно, адже ми не беремо equitу», — говорить  він.

Головна ідея MHP Accelerator, вважає член правління Radar Tech Олена Калібаба, щоб інноваційні українські компанії працювали на українському ринку.

За останні 4 роки з України виїхало дуже багато талановитих людей. Це не секрет. В Україні дуже важко стартувати, а для агросектора без великого партнера почати працювати дуже складно. І ось виходячи з ризиків, які є, нам потрібно створити умови для технологічних компаній, щоб вони залишалися і розвивалися тут», — підкреслила вона.

Стартапи, які хочуть взяти участь в акселераторі, повинні працювати у 7-ми напрямках: агробіотехнології, диджіталізація, інновації в автоматизації промислового виробництва та процесів, торгові площадки, енергоефективність, «зелена енергетика» та управління відходами, інновації в корпоративному управлінні, інновації кінцевого продукту.

Заявки на участь в MHP Accelerator будуть прийматися до 26 лютого 2018 року включно на сайті: radartech.com.ua/mhp

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 вересня 2018
Банки зацікавилися інноваціями в АПК
«Райффайзен Банк Аваль» та Agrohub домовилися про партнерство в рамках дослідження «Інноваційні пріоритети», яке дозволить...
7 травня 2018
Agrohub візьме участь у найбільшій світовій виставці агроінновацій в Ізраїлі
Agrohub візьме участь у 20-й Міжнародній виставці та конференції агротехнологій, яка відбудеться в Тель-Авіві 8-10 травня. Про це повідомляє...
27 грудня 2017
ЄБРР виділив €25 млн на будівництво біогазової установки «МХП»
Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит в €25 млн. ПАТ «Миронівський хлібопродукт» («МХП») —...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...