Банки зацікавилися інноваціями в АПК
Банки зацікавилися інноваціями в АПК

«Райффайзен Банк Аваль» та Agrohub домовилися про партнерство в рамках дослідження «Інноваційні пріоритети», яке дозволить визначити інноваційні потреби агрокомпаній із земельним банком від 5 до 70 тисяч гектарів. Про це повідомляє сайт Agrohub.

Нагадаємо, що IFC Міжнародна фінансова корпорація (IFC) проявила інтерес до фінансування розробки IT-технологій і стартапів в аграрній сфері.

В повідомленні ідеться, що дослідження запущено Agrohub в лютому цього року.

 

Ми переконані, що дослідження інноваційних можливостей і перспектив дасть імпульс всій аграрної галузі України. Крім банківських продуктів «Райффайзен Банк Аваль» приділяє величезну увагу нефінансовим сервісів для агросектору з залученням провідних експертів галузі. Дані сервіси дозволяють привернути увагу клієнта до найновішої інформації на ринку і якісно поліпшити ефективність і технологічність ведення його бізнесу, - повідомив директор департаменту корпоративних продуктів, партнерства і продажів «Райффайзен Банку Аваль» Руслан Співак.

З менеджментом компаній, що беруть участь в дослідженні, будуть проведені інтерв'ю-воркшопи. У них передбачається участь CEO, CINO (якщо така посада існує в компанії), директора з виробництва, директора з управління персоналом.

На основі зібраних даних Agrohub визначить потреби компанії, що є вихідною точкою системного розвитку інновацій в будь-якій організації.

Для складання загальнонаціональної картини інновацій в агросекторі нам потрібно охопити максимум респондентів з різних секторів бізнесу. Тому так цінний технологічний доступ до агропідприємствам середнього розміру через банк-партнер, якому довіряють, - сказала засновник Agrohub, співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко.

У проекту є і освітня складова: учасники отримують практичну інформацію про нові технології, релевантних їх бізнесу, і про оптимальний процесі впровадження інновацій в їхніх компаніях.

У дослідженні «Інноваційні пріоритети» вже взяли участь найбільші агрохолдинги країни. Воно допомагає компанії сформувати і задокументувати запит на інновації, побудувати процес інтеграції нових технологій і почати практичну взаємодію зі стартапами, підприємцями, науковими інститутами. Згодом інноваційні пріоритети окремих компаній будуть систематизовані та об'єднані в єдиний звіт по галузі.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 травня 2019
Райффайзен Банк Аваль щорічно фінансує аграріїв на 15 млрд грн, – Співак
Райффайзен Банк Аваль щорічно фінансує аграріїв на суму понад 15 млрд грн і не має наміру опускатися нижче від цієї цифри. Про це повідомив директор...
1 січня 2019
Нацбанк вперше оприлюднив стрес-тести найбільших банків
Національний банк України (НБУ) вперше опублікував результати оцінки стійкості 24 найбільших банків за підсумками стрес-тестів і за проведеними ними...
28 вересня 2018
За 4 роки в Україні удвічі зменшилася кількість банків
Кількість банків в Україні зменшилася удвічі через банківську кризу 2014-2017-х років, вона повела за собою і втрату 40% ВВП. Про це свідчить ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...