На Херсонщині найближчим часом почне діяти оперативний штаб у складі спеціалістів органів юстиції
Для захисту аграріїв від рейдерів на Херсонщині створять штаб

На Херсонщині найближчим часом почне діяти оперативний штаб у складі спеціалістів органів юстиції, правоохоронців та аграріїв, який забезпечить захист бізнесу від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час зустрічі з представниками аграрного бізнесу в рамках одноденного робочого візиту до Херсонщини, йдеться на сайті Кабінету Міністрів України.

За прикладом Херсонщини маємо намір створити оперативні штаби, які зможуть швидко й ефективно реагувати на будь-які незаконні дії з боку нечистих на руку ділків і в інших великих аграрних областях.

Такі штаби будуть створені на базі облдержадміністрацій. До них увійдуть юристи обласних управліньюстиції, правоохоронці та представники фермерської спільноти», — зазначив очільник Мін’юсту.

За всіма фактами спроб захоплення майна члени штабів виїжджатимуть на місця, надаватимуть правову допомогу та фіксуватимуть вчинені злочини з метою притягнення винних до відповідальності.

Ми маємо разом із правоохоронцями швидко реагувати на конфліктні ситуації, щоб особи, які поклали око на чуже майно, понесли сувору відповідальність», — додав міністр юстиції.

Очільник Мін’юсту також поінформував учасників зустрічі про успішний кейс захисту прав власності на землю в регіоні. У курортному місті Залізний Порт особа вирішила привласнити 5 гектарів пляжу. Однак, завдяки небайдужій позиції місцевих активістів та швидкій реакції співробітників управління юстиції і місцевоївлади, вдалося вберегти цю землю від рейдерського захоплення.

Причетні до цієї спроби захоплення особи понесуть відповідальність — усі матеріали вже передано правоохоронцям», — додав він.

Він також закликав аграріїв і всіх українців користуватися послугою Мін'юсту «СМС-маяк», яка є дієвим механізмом захисту майна від посягань. Суть даного сервісу полягає в наступному: у разі початку якихось реєстраційних дій власник майна одразу отримує СМС про це і може негайно звернутись до реєстратора із заявою про зупинення вчинення будь-яких незаконних дій з майном у реєстрі.

Міністр юстиції разом із головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим відвідали інформаційно-консультативний пункт Мін'юсту, відкритий у самому центрі Херсона біля площі Свободи.

Безпосередньо тут громадяни можуть отримати первинну юридичну консультацію, а також дізнатися адреси найближчих центрів та бюро безоплатної правової допомоги. Поспілкувались із громадянами, більшості з яких потрібна була лише консультація, куди звернутись або як правильно оформити документи. Фактично, отримати її вони можуть по дорозі на роботу чи додому», — прокоментував враження від роботи пункту очільник Мін’юсту.

Міністр юстиції також вручив перші документи батькам 5 малюків, які народилися у Херсонській обласній клінічній лікарні. Херсонщина серед лідерів у запровадженні зручних сервісів для батьків. Нині в регіоні усі 19 пологових приєдналися до ініціативи, завдяки чому 55% малюків отримують свідоцтва про народження безпосередньо у медичних закладах.

У рамках прес-конференції за підсумками візиту журналісти могли поспілкуватися з громадянами, які звернулися за допомогою до центрів та бюро правової допомоги Херсонщини.

Наше спільне завдання — сильна й захищена країна, в якій кожна людина знає свої права, реалізує їх і захищає. Держава гарантує ті права, які передбачені Конституцією й законом. Закон — один для всіх», — резюмував Павло Петренко.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 серпня 2017
Слободяник: Антирейдерські штаби Мін’юсту — запізніла реакція
Ініціатива Міністерства юстиції України щодо створення антирейдерських штабів — це запізніла реакція уряду та, фактично, підміна понять. Таку...
3 серпня 2017
Донецькі рейдери «віджимають» землю підприємства на Харківщині
Підприємство «Колос» у Коломацькому районі Харківської області стало об’єктом рейдерських атак. Про це повідомляє медіакомпанія...
3 серпня 2017
Країну накрила хвиля рейдерства середніх фермерських господарств
Україну накриває хвиля рейдерства середніх фермерських господарств. Із такою заявою  виступив президент Асоціації фермерів та приватних...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...