Виробнича кооперація розширить експорт українських товарів
Виробнича кооперація розширить експорт українських товарів

У рамках засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва було відзначено значний потенціал зростання двосторонньої торгівлі в галузі тваринництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Комісію очолювали віце-прем'єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та заступник прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко. В роботі комісії взяли участь заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева та голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.

Сьогодні Білорусь є важливим торговельним партнером України в аграрній сфері. За п’ять місяців цього року товарообіг сільськогосподарськими товарами між нашими країнами склав 203,9 млн дол. США, та збільшився на 66,4 млн дол. США у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З огляду на це, Україна має позитивне сальдо в аграрній торгівлі з Білорусією за цей період у 178,3 млн дол. США», — розповіла Ольга Трофімцева.

За словами заступника міністра, на сьогодні вже 18 українських підприємств здійснюють постачання продукції тваринного походження до Білорусі. Стільки ж білоруських підприємств експортують свої продукти тваринництва до України.

Саме в галузі тваринництва ми відзначаємо значний потенціал зростання двосторонньої торгівлі. Тому ми раді вітати зафіксовану в Протоколі Дорожню карту відносно взаємовигідних постачань тварин, птиці, сировинну продукцію та репродуктивний матеріал від них, а також кормів для тварин і птиці», — зазначила вона.

Під час засідання обома комісіями було звернуто увагу на можливість кооперації в галузі виробництва сільськогосподарської техніки.

Білоруська сторона висловила серйозну зацікавленість у спільних проектах з метою збільшення реалізації сільськогосподарських машин українським фермерам. Ми, зі свого боку, будемо підтримувати створення спільних підприємств у цій галузі на території України», — підсумувала Ольга Трофімцева.

За результатами засідання було підписано протокол, у якому зафіксовано пріоритетні напрямки подальшого поглибленого співробітництва між країнами в усіх ключових галузях економіки.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 липня 2017
Кооперація допоможе громадам співпрацювати з великими рітейлерами — думка
Запровадження ринку землі має бути пов’язано з розвитком місцевої переробки, створенням доданої вартості с/г продукції на базі...
25 липня 2017
Україна й Аргентина розроблятимуть науково-технологічні коопераційні проекти
Днями відбулася зустріч заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої із Надзвичайним та...
19 липня 2017
Україна та Білорусь розвиватимуть транспортні коридори
Україна і Білорусь будуть посилювати виробничу кооперацію, зокрема у сфері машинобудування  та сільгоспмашинобудування. Про це повідомляється на...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...