Суд оштрафував Аграрну партію за гроші з Кіпру
Аграрну партію суд оштрафував на 30 тис. грн

Постановою Садгірського районного суду м. Чернівці керівника Чернівецької обласної парторганізації Аграрної партії України Василя Козака визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Правопорушення встановлено в результаті розгляду справи за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції за статтею 212-15 КУпАП (порушення встановленого законом отримання внесків політичною партією).

За словами голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак, за результатами аналізу Звіту Аграрної  партії України про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року,  працівники Департаменту з питань запобігання політичній корупції виявили факт отримання внеску від товариства, одним із кінцевих бенефіціарних власників  якого є громадянин Кіпру.

Внесок у розмірі 30 000 гривень на поточний рахунок обласного осередку був здійснений ТОВ «Буковинський Сад» у листопаді 2016 року. Обласна організація партії не відмовилася від внеску цієї юридичної особи, не повернула його у триденний термін і не перерахувала кошти до державного бюджету, як того вимагає закон. Постанова суду передбачає щодо керівника осередку штраф із конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, отриманої з порушенням закону», — зазначила голова НАЗК Наталія Корчак.

Постановою суду на керівника обласного осередку Аграрної партії України накладено штраф у сумі 2 210 грн із конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 30000 грн.  

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 серпня 2017
Держпродспоживслужба запрошує малий бізнес оцінити затрати на штрафи
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів запрошує суб’єктів малого підприємництва взяти участь в оцінці затрат, які...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...