Бальчуна можуть змінити його земляк або людина «Народного фронту»
Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун

Зараз в міністерстві інфраструктури називають двох кандидатів на заміну Войцеху Бальчуну, це ще один поляк – член правління «Укрзалізниці» Ремігіуш Пашкевич та колишній в.о. керівника залізниці Олександр Завгородній. Про це повідомляє «ОЛІГАРХ» з посиланням на «Економічну правду».

У 2012-2015 роках Пашкевич очолював PKP PLK, польського оператора залізничної інфраструктури. В Україні Пашкевича привів радник президента Лешек Бальцерович.

 

 

Під його керівництвом була введена наймасштабніша в Польщі програма модернізації та інфраструктурних інвестицій на залізниці», – йдеться в його офіційній біографії.

За словами авторів матеріалу, більш реалістичною кандидатурою співрозмовники вважають Олександра Завгороднього. З червня 2015 року він був головою комісії з реорганізації «Укрзалізниці» і в.о. генерального директора.

Призначення Завгороднього мало і політичне забарвлення. До нього «Укрзалізницю» очолював Максим Бланк, а сама залізниця входила в сферу впливу екс-прем'єра Арсенія Яценюка і близьких до нього бізнесменів.

З середини 2015 року з усієї транспортної галузі з'явився новий куратор – столичний ресторатор Михайло Бейлін, близький до глави АП Бориса Ложкіна. Тому заміна Бланка на Завгороднього була спробою «відсунути» від управління «Укрзалізниці» людини Яценюка.

Прізвище Завгороднього також звучало і в корупційних скандалах. Після призначення він запевняв, що бізнес його родичів ніколи не перетинався з залізницею. Хоча УП після цього вже доводила, що структури, що належать синові й братові Завгороднього отримували підряди Придніпровської залізниці, на якій він працював. Сам Завгородній все спростовував.

Ще нічого не зрозуміло. Можу дати 95%, що Бальчуну не будуть продовжувати контракт, а ось по конкретним кандидатам поки невідомо. Проте, думаю, що прем'єр віддасть залізницю «Народному фронту», – говорить співрозмовник з оточення Гройсмана.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір розглянути питання про продовження контракту з генеральним директором публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» Войцехом Бальчуном після його звіту найближчим часом.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

4 серпня 2017
Чи залишиться Балчун на посаді голови правління ПАТ «Укрзалізниця»?
Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун заявляє, що поки не визначився з питанням, чи настав час йому покинути займану посаду,...
13 липня 2017
«Укрзалізниця» планує створити вантажну лізингову компанію
ПАТ «Укрзалізниця» спільно з американськими Amsted Rail і The Greenbrier Companies планують створити лізингову компанію, яка буде...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...