Чи залишиться Балчун на посаді голови правління ПАТ «Укрзалізниця»?
Глава правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун заявляє, що поки не визначився з питанням, чи настав час йому покинути займану посаду, однак міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначає, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман готовий приймати кадрові рішення. Про це повідомляється у низці ЗМІ.

Войцех Балчун підкреслює, що за результатами своєї роботи «може спокійно дивитися в дзеркало».

«Договір ще діє, і будь-яка зі сторін у будь-який момент може його припинити. Я можу спокійно дивитися в дзеркало, результати моєї роботи помітні. Згідно з українським законодавством, поки я продовжую працювати, і це може припинитися тоді, коли буде прийнято відповідне рішення», — сказав він журналістам після брифінгу в Генпрокуратурі у п'ятницю в Києві.

Водночас керівник ПАТ зазначив, що в роботі будь-якого менеджера настає момент, коли він приймає рішення про звільнення.

Але чи настав він уже, я поки не можу сказати», — додав В. Балчун.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв про невідповідність керівництва «Укрзалізниці» потребам України. За його словами, для вирішення проблем «Укрзалізниці» необхідні кадрові рішення Кабінету Міністрів.

Прес-служба ПАТ, із посиланням на директора з правових питань Андрія Омельченка, 21 червня повідомила, що контракт з головою правління В. Балчуном формально є продовженим до 9 червня 2019 року. За його словами, відповідно до закону «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування», статуту УЗ, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» призначається і звільняється з посади виключно Кабінетом Міністрів.

Балчуна призначено головою ПАТ розпорядженням уряду. Згідно із законодавством, термін повноважень голови правління товариства становить три роки.

Тому, як зазначає прес-служба ПАТ, оскільки після закінчення 5 червня 2017 року строку контракту з головою правління трудові відносини фактично пролонгуються і жодна зі сторін не поставила вимогу про їхнє припинення, дія контракту з Войцехом Балчуном формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року .

У свою чергу, Володимир Омелян зазначив, що Володимир Гройсман зараз реально оцінює ситуацію на «Укрзалізниці» і готовий приймати відповідні кадрові рішення.

Можливо, на той момент прем'єр-міністрові Балчун здавався більш професійним, ніж міністр інфраструктури. І тому прем'єр-міністр більше слухав його аргументи. Але я радий, що Володимир Гройсман як прем'єр-міністр зараз реально оцінює ситуацію, бачить, що реформи немає, фактично провал, і готовий приймати відповідні кадрові рішення», — розповів Омелян.

На уточнююче запитання, чи означає це, що прем'єр-міністр підтримує відставку Войцеха Балчуна, Омелян відповів:

Я чув те, що я чув. А це було чітко сказано, що вся команда (УЗ. — Ред.) — на вихід. Тому я сподіваюся, що цю історію буде завершено на найближчому засіданні Кабміну, оскільки, як я вже говорив, пауза непристойно затягнулася», — підсумував міністр інфраструктури.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 серпня 2017
Укрзалізниця ввела 5 обмежень на відправку зернових у портові термінали
Через накопичення вагонів у очікуванні вивантаження на портових елеваторах державне підприємство «Укрзалізниця» з початку серпня ввело 5...
12 серпня 2017
Щорічно з «Укрзалізниці» розкрадається до 15 млрд грн — заява
Щороку з ПАТ «Укрзалізниця» розкрадається від 10 до 15 млрд грн. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі...
9 серпня 2017
Стала відома причина «самоволки» Балчуна
Кабінет Міністрів України звільнив Войцеха Балчуна з посади голови ПАТ «Укрзалізниця», який подав у відставку через особисті обставини....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...