Один із керівників «Аграрної партії» не витримав Скоцика і пішов
Один із керівників «Аграрної партії» не витримав Скоцика і пішов

Народний депутат  Олександр Бакуменко написав заяву про вихід з Аграрної партії України (АПУ). Про це він повідомив у себе на сторінці в Facebook написавши дві заяви.

Перша – голові Київської регіональної партійної організації Аграрної партії України Корбану Олегу.

«Відповідно до статті 6 Закону України «Про політичні партії України» та статті 4 статуту Аграрної партії України прошу виключити мене з первинного осередку Аграрної партії, в якому я, як член Партії перебуваю на обліку, за власним бажанням», – сказано у ній. 

Друга – голові Аграрної партії України Скоцику В.Є. 

«Відповідно до статті 6 закону України «Про політичні партії України» та статей 4 та 24 статуту Аграрної партії України прошу виключити мене з керівного органу Політичної ради Аграрної партії України», – додає він. 

Читати до теми: Олександр Бакуменко: Скоцик захворів на «вождизм»…

Нагадаємо, що напередодні політрада АПУ закликала своїх членів, які входять до Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партійні квитки або вийти з цих фракцій через руйнівну економічну політиу уряду. Рішення приймали у кращих традиціях радянського політбюро – тягнули підкилимно та без попередження частини партійців. Це підтвердив у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com Леонід Козаченко. Два народні депутати від «Блоку Петра Порошенко» (БПП) (Олександр Бакуменко та Леонід Козаченко), згідно цієї заяви, мали б  покинути лави коаліції. Однак нещодавно Бакуменко  в інтерв’ю AgroPolit.com заявив про тиск на нього та членів АПУ з боку лідера партії Віталія Скоцика і що останній захворів на «вождизм» та витісняє реальних аграріїв з партії. Він також закликав провести позачерговий з'їзд АПУ. А наприкінці минулого року Віталій Скоцик пообіцяв виключити Олександра Бакуменка з партії. Крім того 4 грудня 2016 року на з'їзді Віталій Скоцик витіснив з управління партією неугодних йому аграріїв (про що говорили самі ж партійці) та фактично посилив у керівництві політсили групи «нашоукраїнців» на чолі з Романом Безсмертним та Віктором Матчуком. Більше про  це читайте у матеріал «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?.

 Сьогодні я написав заяву про вихід із лав «Аграрної Партії України». Це рішення для мене досить не просте,але виважене, оскільки членом партії я був протязі 20 років. Однак, з огляду на останні події, що відбуваються з партією, іншого варіанту не вбачаю», – написав він.

Він підкреслив, що АПУ від самого початку її появи «була хорошим і вдалим політичним проектом».

В такій потужній аграрній державі вона повинна бути. Але останнім часом в партії відбулися значні трансформації, з’явилося псевдолідерство, відбувся перехід від демократичного централізму до вождизму. Все більше повноважень віддано президії та голові партії – і це відбилося прийняттям непрофесійних рішень по всій вертикалі АПУ. Одне з таких – нещодавня заява Політради, що свідчить про зміну курсу Аграрної партії, а саме перехід в опозицію до влади. Сьогодні найважливіше для нашої країни – це консолідація суспільства для спільної роботи і вирішення проблемних питань з конкретними професійними пропозиціями та діями. Натомість ми бачимо лише один популізм і намагання звинуватити в усіх проблемах діючу владу задля підвищення політичного рейтингу. Успіх на місцевих виборах, яким дуже пишається пан Скоцик, був досягнутий за рахунок відомих представників місцевого агробізнесу, що на початку долучилися до партії і на своїх плечах та іміджі привели її до перемоги. Більшість з них на сьогоднішній день невдоволені діями керівництва партії та повиходили з її складу», – пояснює  він причини  виходу з лав політсили.

 

Він підкреслив, що його рішення бути не могло інакшим,  адже він намагається виконувати свою роботу професійно і якісно.

Переконаний, що для формування ефективної аграрної політики варто максимально використовувати усі наявні важелі, чим і займається профільний парламентський комітет у тісній співпраці з урядом, органами виконавчої влади, профільними галузевими асоціаціями, науковцями фермерами, селянами та сільськогосподарськими товаровиробниками. Ще раз наголошую, що у сьогоднішніх умовах необхідно консолідувати зусилля для виходу країни із кризи та вирішення питань сільського господарства», – підсумував Бакуменко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...