Презентовано дослідження корупції у транспортній галузі
Презентовано дослідження корупції у транспортній галузі

В Україні презентували дослідження «Корупція в транспортному бізнесі». Про це йдеться на сайті Центру транспортних стратегій.

Його провели в рамках проекту «Галузевий контроль», здійснений центром Центром транспортних стратегій (ЦТС) спільно з компанією Deloitte. Дослідження проводилося на базі опитування компаній-операторів портового та залізничного бізнесу.

Згідно документу, майже половина корупції у транспортній галузі продукується чиновниками – 48%, політиками – 28% керівниками та співробітниками державних компаній – 24%,. Серед всіх опитаних компаній-операторів портового та залізничного бізнесу 80% назвали корупцію вбивчою для бізнесу. 8% вважають, що вона ускладнює життя, але не впливає на бізнес. Ще 8% – висловились за те, що вести бізнес не можливо. Цікаво, що 4% опитаних, вважають що вона спрощує та прискорює ведення бізнесу. Основними причинами неефективності боротьби з корупцією 80% назвали олігархічну та монополізовану систему економіки. Ще 72% назвали відсутність професіоналізму. А 68% – назвали погану систему мотивації чиновників.

За словами присутнього на презентації дослідження міністра інфраструктури Володимира Омеляна, бізнесу не потрібно замовчувати випадки корупції у транспортній галузі і вирішувати їх «самостійно».

Ми хочемо не лише дати правдиву інформацію, але й показати іншу картинку нової України. І для цього надзвичайно важливо, щоб бізнес не боявся, обурювався, щоб він пропонував шляхи вирішення ситуації... У бізнеса постають проблеми через недосконалість транспортної системи, її неефективність та корумпованість. Бізнес несе величезні (десятки мільйонів) збитків і намагається в індивідуальному порядку вирішити це питання. Ми завжди закликаємо і просимо лише про одне: дайте спільну позицію в цьому питанні, тисніть на владу - і тоді в нас буде нормально реакція. Тоді це буде той результат, який приведе до цспіху всієї держави, а отже і бізнесу і платників податків. Хотів подякувати за оголений нерв, який сьогодні презентований. На жаль, це реальність», – підкреслив він у своєму виступі на презентації.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...