Звинувачування глави ДПЗКУ Григоровича в кришуванні покерного клубу – наклеп
Звинувачування глави ДПЗКУ Григоровича в кришуванні покерного клубу – наклеп

Підозра в.о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович про кришування покерного клубу – брехня. Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на заяву Олександра Григоровича.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися інформація про нібито причетність очільника Державної продовольчо-зернової корпорації до покерного клубу, який співробітники Національної поліції виявили під час так званих «санкціонованих обшуків». При цьому, як було зазначено, обшуки проводилися у кримінальному провадженні, предмет якого далекий від об'єкту перевірок.

 

 

Я всіляко підтримую дії правоохоронних органів, спрямованих на виявлення зловживань співробітниками держкомпаній, у тому числі і ДПЗКУ. Тільки за моєю ініціативою, за результатами внутрішніх службових розслідувань із жовтня в правоохоронні органи було направлено 17 звернень, за якими розпочато досудове слідство. Також були ініційовані перевірки і в центральному офісі корпорації», – розповів Олександр Григорович.

Стосовно ситуації з обшуком Нацполіції на об'єкті, який, по суті, не має відношення до державної корпорації, Олександр Григорович зазначив, що він справді є одним з акціонерів компанії, у власності якої перебуває зазначений об'єкт – адміністративний будинок, приміщення якого здаються в оренду. Але ще на початку 2015 року право керування цим майном було передано «в руки» компанії-управителю «Юридичній фірмі «Прокопенко, Чуйко і партнери».

Наскільки мені відомо, одне з приміщень цієї адміністративної будівлі було передано в оренду під кафе. За неправомірну діяльність, виявлену під час обшуку, орендар, безумовно, буде покараний відповідно до закону», – уточнив він.

Керівник ДПЗКУ наголосив, що за останні кілька місяців йому не вперше доводиться спростовувати недостовірні відомості, які кимось активно поширюються у пресі. На його думку, повідомлення мають явний наклепницький характер і спрямовані на приниження честі, гідності та ділової репутації не тільки його особисто, але і державної корпорації в цілому. У зв'язку з цим адвокати юридичної компанії «Алексєєв, Боярчуков і партнери» готують судовий позов за зазначеними фактами поширення недостовірної інформації.

Досудові публікації грають важливу роль в профілактиці кримінальних правопорушень. Водночас абсолютно неприпустимо спекулювати неперевіреною інформацією, яка здатна дискредитувати ділову репутацію будь-якої невинної особи. В даному випадку ми будемо вимагати від правоохоронних органів перевірки законності дій осіб, причетних до розповсюдження недостовірної інформації, а також вживати всіх передбачених законодавством заходів для захисту та відновлення порушених прав клієнта», – коментує Ігор Самольотов, керівник департаменту кримінальної практики ЮК «Алексєєв, Боярчуков і партнери».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...