Дохід дослідних господарств НААН у 2016 склав 3,1 млрд грн
Дохід дослідних господарств НААН у 2016 склав 3,1 млрд грн

Національна академія аграрних наук України (НААН) збільшила дохід господарств від надання послуг та реалізації продукції на 663,6 млн грн, порівняно із 2015 роком. Про це під час звітних зборів розповів перший віце-президент НААН Михайло Бащенко.

«За результатами господарювання у 2016 році виручка від реалізації продукції та надання послуг у дослідних господарствах Академії становить 3,1 млрд грн, що на 24,0 % або на 663,6 млн грн більше, ніж у 2015 р.», – наголосив він.

Перший віце-президент Академії додав, що незважаючи на відсутність достатнього державного фінансування, Академія впевнено нарощує темпи роботи. Хоча, порівнюючи з іншими країнами, на розвиток науки в цілому та аграрної науки в Україні виділяється мізер.

За абсолютним обсягом видатків на науку у світі безперечним лідером є США. Витрати на науку там складають майже $400 млрд на рік. У Японії на наукові розробки та дослідження виділяється понад $130 млрд, у Німеччині – понад $50 млрд, в Україні – 4 млрд грн. За даними Інституту статистики при ЮНЕСКО, найбільш наукоємними є господарські системи Ізраїлю – 4,4% ВВП, Фінляндії – близько 4% ВВП, Південної Кореї – близько 4% ВВП, Японії – 3,4% ВВП, Данії – більше 3% ВВП. В Україні цей показник становить 0,18% ВВП. У 2016 році Академія отримала лише 295, 5 млн грн для розвитку», – підкреслив Ярослав Гадзало.

Тетяна Крисюк для AgroPolit.com
 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...