На Вінничині ще один спалах АЧС
На Вінничині ще один спалах АЧС

На Вінниччині вжито заходів щодо ліквідації осередку захворювання свиней на АЧС у с. Городок Іллінецького району. Про це повідомляє прес-служба на сайті Вінницької ОДА.

Про ситуацію, що склалась в області стосовно виявлення захворювання свиней на АЧС у приватному господарстві с.Городок Іллінецького району доповідав начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

Він,зокрема, зазначив : «22 березня 2017 року відбувся виїзд спеціалістів групи швидкого реагування до с. Городок. В результаті проведення клінічного огляду хворих тварин та відповідного епізоотичного розслідування виникла підозра на захворювання свиней на африканську чуму. 23 березня було лабораторно підтверджено наявність у тварин ДНК вірусу африканської чуми свиней».

За словами посадовця, з 23 по 24 березня в даному господарстві проведено ряд заходів, а саме: піддано безкровному умертвінню та спалено 25 голів свиней, очищено від гною гноєзбірники, гноєві риштаки та оброблені хлорним вапном, продезінфіковано приміщення. Спецодяг, взуття та малоцінний інвентар спалено. Крім того, встановлено 4 ветеринарно-поліцейські карантинні пости на шляхах:

1 пост при в’їзді в с. Городок зі сторони с. Китайгород Іллінецького району Вінницької області;

2 пост на виїзді із с. Городок - дорога на м.Монастирище Черкаської області ;

3 пост при виїзді із с. Городок на с. Гранів Гайсинського району Вінницької області;

4 пост при виїзді із с. Городок на с. Росоховата Іллінецького району Вінницької області.

18 мобільних груп спеціалістів разом із депутатами місцевих рад здійснили обхід усіх приватних господарств у с.Городок. Хворих тварин не було виявлено. З жителями проведено роз’яснювальну роботу щодо дій по запобіганню розповсюдження АЧС.

Андрій Гижко зазначив, що вогнище захворювання було оперативно виявлено і знешкоджено «завдяки злагодженим діям відповідних підрозділів Держпродспоживслужби, національної поліції та ДСНС».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...