Вилучили необроблене каміння бурштину на суму майже 229 тис. грн
Вилучили необроблене каміння бурштину на суму майже 229 тис. грн

Два пакунки з необробленим камінням виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС разом з прикордонниками у пункті пропуску «Сеньківка» під час здійснення митного огляду салону автомобіля «VOLKSWAGEN». Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

Керував автомобілем громадянин України, окрім нього в автомобілі знаходилося ще вісім пасажирів. Усі прямували за межі України.

Водій для перетину кордону обрав смугу спрощеного контролю. Проте на підставі оцінки та аналізу ризиків транспортний засіб за вимогою співробітника митниці було переведено до «червоного коридору» для проведення митного огляду. У салоні авто виявили чорний поліетиленовий пакет, обмотаний скотчем. Водій повідомив, що пакет він переміщує в якості передачі. Пояснив, що у ньому  знаходяться радіозапчастини. 

Під час перевірки з’ясувалося, що у пакеті знаходиться картонна коробка червоного кольору, а у ній - ще два обгорнуті скотчем пакунки, всередині яких – необроблене каміння жовто-коричневого кольору неправильної форми загальною кількістю 33 шт. та вагою трохи більше 2-х кг. Так як жодних документів на даний товар не було, каміння було прийнято митницею на зберігання.

Для проведення ідентифікації товару та визначення його вартості каміння направили на експертизу до Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС. Висновок експертів підтвердив, що це – дорогоцінне каміння органогенного утворення бурштин (різновиду сукциніт) у стані сировини. Вартість наданого на експертизу бурштину становить 228 870 грн. Згідно із законодавством такий товар при переміщенні через кордон підлягає обов’язковому декларуванню. 

Митницею порушено адмінсправу за ст. 472 Митного кодексу України. Санкції цієї статті передбачають накладення на порушника штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Справу буде передано на розгляд суду.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

20 січня 2017
2,6 т бурштину-конфіскату досі зберігається в Держсховищі як посилка
Державна виконавча служба у Рівненській області досі не спрямувала в дохід держави 2561,17 кг бурштину, який був вилучений під час спецоперації...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...