2,6 т бурштину-конфіскату досі зберігається в Держсховищі як посилка
2,6 т бурштину-конфіскату досі зберігається в Держсховищі як посилка

Державна виконавча служба у Рівненській області досі не спрямувала в дохід держави 2561,17 кг бурштину, який був вилучений під час спецоперації Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби  3 серпня 2015 року. Про це повідомила заступник директора Державного сховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України Катерина Яценко.

За її словами, каміння з 4 серпня 2015 року досі зберігається в Держсховищі як посилка.

«Підставою для зарахування цього бурштину в дохід держави є рішення суду та виконавчий лист. На даний момент ми не отримали жодних документів від Державної виконавчої служби», - сказала вона.

Яценко розповіла, що в Держсховищі зі ЗМІ дізналися про рішення Рівненського міського суду від 11 квітня 2016 року, відповідно до якого конфіскований бурштин має бути спрямований у дохід держави.

Заступник директора Держсховища пояснила, що конфіскований правоохоронцями бурштин наразі не можна  продати, а виручені кошти спрямувати до Держбюджету, оскільки він не зарахований до Держфонду дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. Для цього необхідний виконавчий лист.

У свою чергу начальник Управління виконавчої служби у Рівненській області Ріта Назарчук відмовилася коментувати ситуацію.

Ви не є стороною виконавчого провадження і я не маю права надавати вам інформацію. Я не буду з вами обговорювати це питання», - сказала вона.

Як повідомлялося, 3 серпня 2015 р. у Рівному відбулася спецоперація МВС та ДФС із затримання мікроавтобуса з 2,6 т бурштину, що готувався до вивезення за кордон. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook, що його вартість, за попередньою оцінкою, сягає близько 3 млн доларів. Водночас у рішенні Рівненського міського суду йшлося, що фахівці Державного гемологічного центру оцінили 2561,17 кг бурштину у 135 тис. 857 доларів.

Водночас, за інформацією журналістів, серйозні фігуранти цієї справи не понесли відповідальність. Натомість був покараний інший чоловік, який уклав угоду з прокурором про визнання вини і на якого було накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

Укрінформ

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 серпня 2017
Обшуки на спиртзаводах відбуваються вже у 15 областях
Державна фіскальна служба проводить обшуки на спиртзаводах у 15 областях. Про це написав перший заступник голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці у...
27 липня 2017
Оприлюднено схему продажу урожаю нелегальних посівів
Уперше за останні роки влада почала цілеспрямовано виявляти численні випадки самозахоплення державних земель. Про це повідомляє Центр журналістських...
17 січня 2017
Вилучили необроблене каміння бурштину на суму майже 229 тис. грн
Два пакунки з необробленим камінням виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС разом з прикордонниками у пункті пропуску «Сеньківка»...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...