За пільговим тарифом відправлено 1260 вагонів та 24 фітингові платформи
Транспортування зернових вантажів

У межах запровадження знижки 30% до тарифу на експортні перевезення агропродукції з окремих станцій уже відправлено понад 1200 вагонів зі збіжжям. Про це йшлося під час онлайн-наради представників АТ «Укрзалізниця» з учасниками аграрного ринку, пише Rail.insider.

За словами заступника директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи УЗ Валерія Ткачова, за пільговим тарифом відправлено 1260 вагонів та 24 фітингові платформи. У переліку наразі понад 250 станцій, з яких можна відправляти зернові вантажі зі знижкою.

Також посадовець закликав відправників не зволікати і скористатися пропозицією. Адже для її забезпечення Кабінет Міністрів виділив обмежену кількість коштів.

Слід зазначити, що середньодобовий обсяг передачі зерна до Румунії перевищив 45 вагонів. За підсумками 19 діб червня середньодобовий обсяг передачі зернових вантажів через українсько-румунські прикордонні переходи зріс до 45,6 вагона.

Наразі найбільша кількість вагонів із зерновими прямує до Польщі — 80 одиниць на добу. Порівняно із травнем середньодобовий показник зріс на 10 вагонів. Фіксується суттєве збільшення передачі через переходи Ізов—Грубешув та Ягодин—Дорогуськ.

До Румунії щодоби в середньому передається 45,6 вагона зі збіжжям. Це на 13,6 одиниці на добу більше, ніж у травні. Обсяги збільшилися завдяки зростанню передачі через перехід Вадул-Сірет—Дорнешти та маршрутом Рені—Джурджулешти—Галац.

Порівняно із травнем поменшало вагонів, що в середньому щодоби прямують через українсько-словацькі прикордонні переходи. У червні показник становив 27 одиниць на добу. Порівняно з травнем скорочення становить 7,7 вагона на добу. Майже не змінився показник передачі вагонів із зерном до Угорщини. Зменшення обсягів у червні до травня становить 0,8 одиниці на добу. Наразі до Угорщини прямує 25,4 вагона на добу.

Детальніше про маніпуляції УЗ читайте в матеріалі: «Степан Чернявський: Укрзалізниця готує новий ціновий бум на вантажні перевезення зернових».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 червня 2024
Як Україні зберегти свій АПК та нагодувати світ?
Що Україні потрібнео для подальшого забезпечення продовольчої безпеки світу? Про це розповів у  блозі AgroPolit.com народний депутат України,...
25 червня 2024
В Україні аграрії будуть судитися з УЗ через монополію
Український клуб аграрного бізнесу подав позов до Господарського суду міста Києва про перегляд рішення Антимонопольного комітету України у справі УЗ...
22 червня 2024
Зеленський підписав закони про боротьбу з чорним зерном
Володимир Зеленський підписав законопроєкти, що легалізують експорт та допоможуть повернути валютний виторг в Україну. Про це повідомляє 24 канал. ...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...