Від приватизації "Укрспирту" держава може отримати більше, ніж від ОПЗ
Від приватизації "Укрспирту" держава може отримати більше, ніж від ОПЗ

Від приватизації "Укрспирту" держава може отримати від $200 до $400 млн. Про це повідомив міністр аграрної політики Тарас Кутовий в ефірі "Громадського радіо".

"Ми не сподіваємося отримати багато з приватизації "Укрспирту". Але за моїми відчуттями це буде більше, ніж від Одеського припортового заводу", – зазначив Кутовий.

Загалом, на переконання міністра на державному підприємстві "Укрспирт" існує глобальна системна корупція, і змінити такий стан речей зможе тільки приватизація.

В державному підприємстві ("Укрспирт") більше вісімдесяти заводів. Існує глобальна системна корупція. Зрушення якісь, я в цьому впевнений, можливі лише шляхом зміни власності", - сказав він.

За словами міністра, лише половина заводів "Укрспирту" є частиною централізованої керованої системи, інші – окремі юридичні особи.

Я взяв цифри за 2015 рік. По першим це прибуток 359 мільйонів, а по другим збитки на 28 мільйонів", - розповів Кутовий.

Також, за його словам, важко йде процес зміни керівництва на заводах.

Сам директор вважає себе абсолютним керівником, забуваючи, що це державна власність", - зазначає Міністр.

На кожен завод, за його словами наразі призначають заступників директорів з питань безпеки. Однак є не поодинокі випадки, коли призначених заступників фізично не пускають на заводи.

Фактично, за словами Міністра, на деяких заводах сьогодні виробляється спирт, який не обліковується і потім продається за готівку.

Обсяги цієї реалізації просто колосальні", - додає Кутовий.

Найкращий вихід з ситуації, на думку Тараса Кутового, це - приватизація "Укрспирту". Відповідний законопроект вже найближчим часом буде подано на розгляд Кабміну.

Ви знаєте, що "Укрспирт" був в списку заборони на приватизацію. Тому ми підготували закон про приватизацію одного лише "Укрспирту". Нехай він вийде в зал, де кожен з депутатів нехай голосує по-своєму. Я сподіваюся, що в наступну середу цей документ вийде на засідання Кабміну і потім ми його подамо. Я готовий підходити до всіх нардепів, щоб його проголосували", - розказав він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 грудня 2016
Конкурс з продажу ОПЗ став провальним
Невдалий повторний конкурс з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) продемонстрував нездатність Фонду держмайна (ФДМ) у його...
17 листопада 2016
Хто купить «Укрспирт»? Варіанти!
Роздержавлення спиртової галузі та приватизація «Укрспирту». Таку дуже непросту, але правильну задачу поставив перед собою аграрний...
16 листопада 2016
Куди потечуть «горілчані ріки». Про підводні камені приватизації «Укрспирту»!
Сьогодні уряд має голосувати за новий законопроект про приватизацію ДП «Укрспирту». Документ знайшов підтримку на урядовому комітеті....

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...