ЄС збільшить квоти для сільгосппродукції України
ЄС збільшить квоти для сільгосппродукції України

Європейський Союз пішов на перший крок збільшення квот для сільськогосподарських виробників України. Про це заявила Європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом під час зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

«Сьогодні ми привезли хороші новини. Ми вирішили збільшити кількість квот для сільськогосподарської продукції. Це дуже вигідна пропозиція і я вважаю, що це допоможе покращити ситуацію на ринку», - повідомила Єврокомісар.

Міністр Тарас Кутовий зазначив: «Мені приємно, що наша робота під час брюссельської зустрічі в рамках україно-європейського аграрного діалогу має свої результати. ЄС є стратегічним партнером України. Позитивна динаміка до збільшення частки ЄС в загальній торгівлі сільськогосподарською продукцією, - закономірний результат послідовної роботи наших аграріїв та Уряду. Не всі очікування нас, як міністерства, і наших виробників сьогодні відображені у пропонованому збільшенні, але воно сьогодні дає можливість наростити обсяги торгівлі в рамках квот з ЄС додатково майже на $ 200 млн».

Наразі, частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції складає 33,9%.

Нагадаємо, що питання щодо збільшення квот на аграрну продукцію, яка поставляється на ринок ЄС, активно обговорювалося Міністром Тарасом Кутовим під час щорічного аграрного діалогу Україна-ЄС 22-23 червня у Брюсселі та мало продовження у технічному опрацюванні сторонами.

Згідно з прийнятим рішенням українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, томати, всього на $195 950 000.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 листопада 2016
Експорт «обітованний»
Наступний рік буде роком розширення експортних поставок для українського агробізнесу. До цього закликає прем’єр-міністр Володимир Гройсман і...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...