Аграріїв України запрошують на зустріч в Лондон
Аграріїв України запрошують на зустріч в Лондон

У рамках дводенного бізнес-форуму, який відбудеться 9-14 листопада в Лондоні у рамках Тижня України у Великій Британії, українські аграрії зустрінуться з британськими інвесторами. Про це повідомляє засновник українсько-британської консалтингової компанії Vimes VC (організатор з британського боку) Дмитро Гілгур на прес-конференції в Укрінформі «Презентація проекту «UkraineNewLook - Тиждень України у Великобританії».

«За останні 6 місяців - рік, тема агро стала однією з домінуючих. Тому ми раді запросити українські промислові компанії до Лондона, 11 листопада, на бізнес-форум, який відбудеться в контексті UkraineNewLook. Форум буде приурочений спільним можливостям, які існують між українським агросектором і Великобританією. Напрям, на який будуть зроблені акценти, - це інвестиційні можливості, робота з мережами і оптові закупівлі», - сказав він.

За словами Гілгура, мета заходу - це створення практичних, довгострокових і ділових відносин між українським і британським бізнесом.

Чому саме Великобританія один з ключових ринків для України? Майже 40% агропродукції у Великобританії імпортується з Європи і з інших країн, і в 2015 році експорт України до Великобританії - 38% це була саме агропродукція, тобто робота в цьому напрямі йде досить серйозна», - відзначив він.

Засновник українсько-британської консалтингової компанії Vimes VC розповів, що тільки за останній місяць компанія зустрічалася з британськими представниками мереж з приводу відвідування їх байєрів України для розгляду можливих поставок з України, і зазначив, що інтерес у британського бізнесу є і дуже живий.

Британський ринок не простий, це глобальний ринок, конкурентний, наша мета - зробити форум у контексті UkraineNewLook в Лондоні щорічним, регулярним заходом, майданчиком, який дасть можливість українському і британському бізнесу дізнатися про реальні можливості і укладати реальні угоди, робити реальний бізнес», - додав Гілгур.

Укрінформ

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...