ДПЗКУ зупинила експорт зерна
ДПЗКУ зупинила експорт зерна

Державна продовольчо-зернова корпорація України припинила експортувати зерно з серпня цього року. Про це свідчить відсутність операцій і суден в портах, повідомляє USM.

Зазначається, що на рейді в Чорноморську є тільки судно, пов'язане з ДПЗКУ (Orange Harmony), яке вантажили на терміналі «Транссервіс-2008». На початку вересня судно заарештували. Зерно намагалися вивезти з митної території України для компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед ДПЗКУ за раніше поставлений вантаж. Орієнтовна вартість партії зерна — $ 7 млн.

Повідомляється, що судно на даний момент продовжує навантаження на рейді з барж, які прибули з Миколаївського портового елеватора, що входить в структуру ДПЗКУ.

За наявною інформацією, з того часу на експорт не пішло жодне судно з зерном ДПЗКУ. На підході до портів також відсутні судна під вантаж корпорації.

В ДПЗКУ повідомили, що наразі компанія дійсно знизила обсяги продажу, але планує їх збільшення вже найближчим часом. Нове керівництво корпорації та професійний менеджмент вживають низку заходів по відновленню репутації АТ «ДПЗКУ» на зерновому ринку.

Найближчим часом компанія планує збільшити обсяги продажу, а в наступному сезоні повернутись до пулу українських лідерів з експорту зернових.

Нагадаємо, 16 вересня Кабмін призначив в. о. голови правління ДПЗКУ Василя Коваленко. Цьому передував корупційний скандал з зерновою корпорацією та арештом її керівника Андрія Власенка.

Збиток ДПЗКУ за перше півріччя становив 87,5 млн грн.

Повідомлялося, що ДПЗКУ не має грошей на чергову виплату китайського кредиту. У cвою чергу у Міністерстві фінансів України розцінють як високоймовірний варіант виплати у 2022 році 6,3 млрд грн державних гарантій за китайським кредитом компанії ДПЗКУ. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 листопада 2021
Агроринок не підтримує варіант приватизації ДПЗКУ китайцями – опитування
Аграрний ринок не підтримує варіант приватизації Державної продовольчої зернової компанії України (ДПЗКУ) китайською стороною. Про це ідеться у...
9 листопада 2021
Переважна більшість аграріїв очікує дефолту ДПЗКУ – опитування
AgroPolit.com провів опитування читачів Латифундист медіа (Latifundist.com, Кurkul.com, АgroРolit.com, Superagronom.com, Elevatorist.com) щодо...
8 листопада 2021
Уряду України можна подати два позови, щоб уникнути дефолту ДПЗКУ
Україна може подати два позови на Експортно-імпортний банк Китаю, щоб уникнути дефолту Державної продовольчої зернової компанії України (ДПЗКУ) щодо...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...