Офіс президента озвучив деталі співпраці Ураїни та США в агросекторі — спільна заява
Офіс президента озвучив деталі співпраці Ураїни та США в агросекторі — спільна заява

У Білому домі відбулася зустріч президента США Джозефом Байдена та президент України Володимира Зеленського. Зеленський заявив, що його зустріч із президентом Сполучених Штатів Америки відбулася в продуктивній і конструктивній атмосфері, обидві сторони зацікавлені в результативному діалозі. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Наслідком зустрічі стала спільна українсько-американська заява.

Так, у ній ідеться, що Україна та Сполучені Штати підписали Меморандум про взаєморозуміння, який може підтримувати майбутні операції у визначених галузях, у тому числі декілька ключових проєктів, що обговорюються.

«Початкова сума підтримки Експортно-імпортного банку (EXIM) Сполучених Штатів для цих потенційних транзакцій у розмірі $3 млрд може бути збільшена по мірі розвитку проєктів в агробізнесі, інфраструктурі, кліматі та енергетиці», — ідеться у заяві.

Також зазначається, що Українсько-Американська Рада з торгівлі та інвестицій проведе своє 10-те засідання цієї осені для того, щоб підтвердити робочі плани з усунення регуляторних бар’єрів, припинити використання неліцензійного програмного забезпечення українськими органами державної влади, вирішити інші питання інтелектуальної власності та співпрацювати у галузі праці.

Україна також зобов’язується ухвалити законодавство, яке встановить надійний процес перевірки інвестицій. Україна та Сполучені Штати планують переглянути дію Угоди про торговельне та інвестиційне співробітництво на осінньому засіданні Ради», — ідеться у документі.

Крім того, Україна та Сполучені Штати підтвердили свій намір досягти амбітних скорочень своїх національних викидів парникових газів до 2030 року, що відзначено у відповідних національно визначених внесках (NDC).

Україна приєдналася до Місії інновацій з питань клімату у сільському господарстві (AIM) та має намір розвивати відновлювану енергетику у фінансово відповідальний спосіб», — сказано у спільній заяві.

Нагадаємо, що Зеленський запропонував Світовому банку підтримати земельну реформу в Україні.

Напередодні візиту Зеленського народний депутат України Вадим Івченко  відвідав США і зустрівся з американськими інветорами, зацікавленими у фінансуванні проєктів альтернативної енергетики в агросекторі в Україні. 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 вересня 2021
Названо напрямки фінансової допомоги у $400 млн для агросектору в рамках співпраці із Світовим банком
Уряд фіналізує нову програму співпраці із Світовим банком для агросектору на 2022–2024 роки в обсязі до $400 млн, яка буде сфокусована на...
7 вересня 2021
Україна запропонувала США створити зону вільної торгівлі
Україна запропонувала США створити зону вільної торгівлі між країнами. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в програмі...
6 вересня 2021
9 вересня у Києві презентують «Аграрне портфоліо – 2021»
В Україні створили п'яте «Аграрне портфоліо – 2021». Цей проєкт є прикладом злагодженої співпраці державної влади, підприємців та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...