Зеленський запропонував Світовому банку підтримати земельну реформу в Україні
Зеленський запропонував Світовому банку підтримати земельну реформу в Україні

Під час робочого візиту до США президент Володимир Зеленський і президент Групи Світового банку Девід Малпасс провели зустріч, в рамках якої обговорили земельну реформу в Україні. Про це повідомила прес-служба Офісу президента. 

Також зазначається, що в рамках зустрічі президент України презентував амбітний план «зеленої»  трансформації України.

«Значну увагу було приділено прогресу, якого вдалося досягти протягом останніх років. Глава держави ознайомив делегацію Світового банку з реформами, які впроваджують в Україні. Було відзначено земельну реформу та розвиток аграрного сектору, який банк готовий максимально підтримувати. Володимир Зеленський запропонував Світовому банку долучитися до реалізації плану трансформації України», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що Зеленський під час зустрічі презентував амбітний план «зеленої» трансформації України та висловив сподівання на його підтримку з боку Світового банку.

Хочемо діяти спільно з ЄС щодо Зеленого курсу, декарбонізації економіки, енергоефективності, адаптації до змін клімату», – цитує прес-служба президента.

За його словами, наша держава зацікавлена й у вдосконаленні банківського сектору, трансформації та приватизації державних банків.

Крім того, Зеленський відзначив готовність України брати активну участь у підготовці нової Стратегії партнерства з установами Світового банку на 2022-2026 роки.

Також у межах візиту президента України до США перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко підписав з в. о. президента Експортно-імпортного банку США Джеймсом Барроусом Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Експортно-імпортним банком Сполучених Штатів.

Документ спрямований на реалізацію зацікавленості України та США у нарощуванні економічної співпраці, зокрема торгівлі товарами та послугами, шляхом фінансування американського експорту до України коштом федеральних ресурсів.

Меморандум передбачає співпрацю за проектами в інфраструктурній галузі України, сільськогосподарській сфері, енергетиці та цифровій економіці», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з'явився аналіз ринку землі в Україні за 2 місяці від старту.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 серпня 2021
Експерт розповіла як змінюватиметься ціна землі на першому та другому етапах земельної реформи
На першому етапі ринку землі ціна за 1 га буде варіюватися залежно від інвестиційної привабливості, регіону. Також — від якості ґрунтів (пісок...
16 серпня 2021
Світовий банк допоможе Україні створити кліматичний фонд, який реформує лісову галузь
Світовий банк допоможе Україні створити дієвий кліматичний фонд, який співфінансуватиме через прозорі процедури програми з декарбонізації і...
11 липня 2021
Фермери сумніваються у прозорій реалізації земельної реформи
Фермери не вірять в прозору реалізацію земельної реформи та вважають найкращим рішенням для перехідного періоду підняття орендної плати. Про це у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...