У Скадовській громаді аудит виявив понад 9,2 тис. га необґрунтованого обробітку земель
У Скадовській громаді аудит виявив понад 9,2 тис. га необґрунтованого обробітку земель

Компанія Feodal.Online за 2 тижні проведення землевпорядного аудиту Скадовської територіальної громади виявила понад 9,2 тис. га необґрунтованого обробітку земель. Натомість землевпорядний аудит допоможе громадам отримувати прибутки із землі вже в перший місяць його проведення. Про це йдеться у матеріалі на AgroPolit.com.

Голова Скадовської територіальної громади Олександр Яковлєв зазначив, що попри велику кількість земельних масивів та населених пунктів, за короткий термін компанії вдалось висвітлити понад 20 тис. га «проблемних» земель, з якими необхідно працювати та, тим самим, збільшувати нарахування до бюджету.

Засновник і керівник компанії Feodal.Online Андрій Дем’янович, своєю чергою, додав, що виявлення невитребуваних земельних ділянок, які буде можливо передати в оренду, земель, які можливо передати в управління спадщиною та ділянок колективної власності триває. Але на цей час у двох старостинських округах було виявлено понад 260 га земель, з якими необхідно працювати.

Експерт додав, що перші 2 місяці роботи компанії Feodal.Online принесуть Скадовській територіальній громаді понад 1 млн грн тільки з двох старостинських округів. 

Вартість аудиту Скадовської громади складала 180 тис. грн. Тобто протягом двох місяців громада не тільки окупила проведення аудиту, але і почала отримувати прибуток від своєї землі», — пояснив Андрій Дем’янович. 

Спеціаліст акцентував, що велика кількість органів місцевого самоврядування недоотримують значну кількість коштів, адже фінансові надходження від землі мають різні категорії, в тому числі з оренди земель комунальної власності, передачі в управління земель померлих громадян, передачі в користування польових доріг, надходжень 60% ПДФО, єдиного та земельного податку, що сумарно виливаються у чималі кошти.

Проте використання диджиталізованих інструментів дозволить громадам планувати свій розвиток і отримувати надходження до бюджету.

Система Feodal.hromada дає можливість забезпечити орган місцевого самоврядування оперативною інформацією про стан земельного банку», — акцентував експерт. 

За його словами, земельний аудит в єдиній системі дозволить громадам побачити, де «лежать» кошти на карті земельного банку. 

Наша команда прагне, аби села розвивались, а люди хотіли працювати на своїй землі. Надходження з земельного банку дозволять громаді, наприклад, підвищити заробітні плати, зробити ремонт у школі, або ж освітлення на вулицях своїх населених пунктів», — підсумував Андрій Дем’янович. 

Компанія Feodal.Online пропонує провести безкоштовний аудит однієї КОАТУУ (колишньої сільської ради) всім охочим громадам! Для цього звертайтеся за тел.+380 67 102 01 05, Іванна.

Нагадаємо, що завдяки земельному аудиту Скадовська територіальна громада отримала 1 млн грн за 2 місяці.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 грудня 2021
Кабмін затвердив нормативи гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах
Кабінет Міністрів України підтримав постанову «Про затвердження нормативів гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин у ґрунтах,...
2 жовтня 2021
Мінагрополітики презентує програму охорони земель до 2030 року найближчим часом – Висоцький
Мінагрополітики фіналізує концепцію Загальнодержавної програми використання та охорони земель до 2030 року, ухвалення якої розраховує зробити...
28 вересня 2021
Експерт розповів, як боротися із неукладеними договорами оренди на землях територіальних громад
Виявлення земельних ділянок без зареєстрованих договорів оренди дозволить територіальним громадам значно збільшити надходження до бюджету. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...