Оприлюднено декларацію міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка
Оприлюднено декларацію міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка

Міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко задекларував торік дохід у розмірі 1,225 млн гривень. Про це свідчать дані його декларації. 

Згідно з декларацією, Лещенко в 2020 році отримав 148,5 тис. грн зарплати на посаді доцента кафедри фінансового права Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 41,4 тис. грн зарплати на посаді директора ТОВ «Прогрес» (Черкаська область) та 800 тис. грн дивідендів від того ж ТОВ.

Також – 234,7 тис. грн зарплати на посаді голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру та 310 гривень від Первинної профспілкової організації КНУ ім. Т. Шевченка.

У документі зазначається, що Роман Лещенко не володіє нерухомістю, однак має право безкоштовного користування квартирою дружини Алли площею 113,6 кв. м і квартирою площею 77,7 кв. м.

Остання належить Наталії Лещенко. У квартирах також право користування мають обидва сини Лещенко та його дружина (обидві розташовані в Києві).

Також міністр має право користування житловим будинком площею 41,1 кв. м і земельною ділянкою площею 0,16 кв. м в Черкаській області, власником яких є ТОВ «Прогрес».

У власності Лещенко знаходиться автомобіль Toyota Land Cruiser 2013 року випуску.

Йому належить авторське право на монографію «Фінансово-правове регулювання офшорних механізмів».

Міністр має 530 тис. грн готівкою, крім того, на рахунку в «Укргазбанку» він зберігає 105,1 тис. грн, у Приватбанку – 25,69 тис. грн, в «Універсал Банку» – 100 гривень.

Його дружина Алла володіє автомобілем Volkswagen Tiguan 2013 року випуску, їй належать 100% акцій ТОВ «Прогре» і ТОВ «Іллюмін», а також 50% акцій ТОВ «Прогрес-Молоко» (все – Черкаська область).

У 2020 році Алла Лещенко отримала 1,9 млн грн доходів, у тому числі 10,3 тис. грн матеріальної допомоги від Київського міського центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, 169,6 тис. грн зарплати і 62,1 тис. грн соцвиплат у «Прогресі».

Також вона отримала 3 подарунка в негрошовій формі від чоловіка на загальну суму 1,69 млн гривень.

Нагадаємо погляди на розвиток АПК, досягнення в Держгеокадастрі Романа Лещенка.

Раніше Лещенко заявив, що агросектор на 30-му році незалежності має стати основою економічного сталого розвитку країни. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

16 червня 2021
Романа Лещенка звільнено з посади Уповноваженого Президента України з земельних питань
Міністра аграрної політики Романа Лещенка звільнено від виконання обов’язків Уповноваженого Президента України з земельних питань. Про це...
4 серпня 2020
НАЗК перевіряє декларацію замміністра економрозвитку Тараса Качки
НАЗК повідомляє про перевірку декларації про доходи заступника міністра економрозвитку Тараса Качки. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.  ...
4 липня 2020
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль задекларував земельні ділянки родини
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль показав у декларації земельні ділянки родини. Його сім’ї належить 3 земельні ділянки на Львівщині. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...