Нардеп оприлюднив звіт про роботу аграрного комітету
Нардеп оприлюднив звіт про роботу аграрного комітету

Народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський опублікував виступ-звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що протягом четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання до Комітету надійшло 19 законопроектів, з опрацювання яких комітет визначений головним, та 47 законопроектів, до яких комітет має подати свої пропозиції.

За звітний період відбулось 10 засідань комітету, з яких 1 проведено у режимі відеоконференції.
Розглянуто 36 питань, в тому числі 15 законопроектів з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет визначений головним.

За поданням Комітету протягом звітного періоду Верховною Радою України було прийнято 3 Закони України, а саме:

  • Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками» від 04.11.2020 № 963-ІХ.
  • Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» від 05.11.2020 № 985-ІХ.
  • Закон України «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів» від 02.12.2020 № 1033-ІХ.

За поданням Комітету протягом звітної сесії Верховною Радою України прийнято у першому читанні:

  • проект Закону про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України (реєстр. № 2289 від 18.10.2019).
  • проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України (реєстр. № 3987 від 14.08.2020).

З урахуванням обмежень визначених розпорядженням Голови Верховної Ради України від 12.03.2020 № 151 «Пpo додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби», комітетом проведено, в тому числі у режимі відеоконференції, ряд робочих зустрічей та нарад з науковцями, експертами, представниками профільних асоціацій, громадських організацій, державних установ з метою обговорення та опрацювання законопроектів в рамках роботи комітету над запровадженням земельної реформи, з питань спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння, з питання безпечності та гігієни кормів, з питання забезпечення права споживачів на отримання повної та достовірної інформації про якість харчових продуктів, що імітують молоко і молочні продукти, а також проведено, в режимі відеоконференції засідання круглого столу на тему: «Удосконалення взаємодії державних реєстрів та кадастрів в умовах здійснення земельної реформи», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом 2020 року у Верховній Раді було ухвалено 11 важливих законів, які напряму стосуються роботи АПКAgroPolit.com детально проаналізував ініціативи народних обранців та відстежив результати голосування кожного з 30 членів аграрного комітету за той чи інший закон.

Детальніше про це читайте у матеріалі - Аграрний рік у Верховній Раді – скільки аграрних законів вдалося ухвалити 2020 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 січня 2021
Аграрний комітет підтримав вдосконалення системи ідентифікації та реєстрації тварин
Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради підтримав законопроєкт №4396 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів...
27 січня 2021
Аграрний комітет подасть звернення до уряду щодо передачі контролю за Держпродспоживслужбою до Мінагрополітики
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики подасть своє звернення на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля,...
26 січня 2021
Аграрний комітет ухвалив рішення про розподіл функцій між Мінагрополітики та Мінекономрозвитку
Рішення про розподіл функцій між Мінагрополітики та МЕРТом відклали на місяць – до 1 березня 2021 року. Така дата була озвучена сьогодні під...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...