Депутати аграрного комітету викликали «на килим» Ігоря Петрашка щодо ситуації із Держпродспоживслужбою
Депутати аграрного комітету викликали «на килим» Ігоря Петрашка щодо ситуації із Держпродспоживслужбою

Сьогодні о 15:00 відбудеться зібрання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому заслухають міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка щодо розподілу функції між МЕРТ та Мінагрополітики. Про це AgroPolit.com повідомили два народні депутати з аграрного комітету.

Ключова тема розмови — контроль за Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Окрім Ігоря Петрашка на зустріч запрошено новопризначеного міністра аграрної політики Романа Лещенка та очільницю Держпродспоживслужби Владиславу Магалецьку.

«Ігоря Петрашка сьогодні чекає непростий день. Депутати налаштовані рішуче: вони хочуть почути від нього, чому Мінекономіки «стало в позу» і намагається за будь-яку ціну забрати контроль за Держпродспоживслужбою у Мінагрополітики. Питань до Петрашка багато, зокрема, навіщо вони роблять такий крок і чи керуються досвідом інших європейських країн. Дискусія буде жаркою. Ми його дуже чекаємо, але є інформація, що він може не з'явитися на цей комітет», — розповідає співрозмовник видання.

Він зазначає, що крім того до Ігоря Петрашка є інші запитання. Зокрема, що відбувається із контролем за державними аграрними підприємства, ДПЗКУ та іншими обєктам.

Ми також хочемо запитати напряму міністра, чи правдива інформація про те, що контроль за Держпродспоживслужбою — це спроба «сісти на потоки» з видачі дозволів на експорт зерна трейдерам. Розмова буде за зачиненими дверима», — говорить інший співрозмовник.

Зазначимо, що AgroPolit.com готовий подати коментар міністра економіки щодо ситуації, якщо він готовий його надати. Також ми направили інформаційний запит до профільного міністерства, але наразі відповіді не отримали.

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко намагається «віджати» контроль за Держпродспоживслужбою (ДПСУ) та контроль за всією ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства.

Більше про це читайте у матеріалі - Держпродспоживслужба на шпагаті: чи забере міністр економіки Ігор Петрашко її у аграрного міністра Романа Лещенко?

Повідомлялося, що аграрні асоціації вимагають повноцінного відновлення усіх функцій Мінагрополітики.
 


Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 травня 2021
Уряд планує відставку міністра економіки Ігоря Петрашка
У понеділок, 17 травня, планується відставка міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка. Так...
29 січня 2021
Держпродспоживслужбу може очолити Тарас Висоцький
Заступника міністра розвитку економіки Тараса Висоцького хочуть призначити головою Держпродспоживслужби. Про це AgroPolit.com повідомили джерела у...
27 січня 2021
Аграрний комітет подасть звернення до уряду щодо передачі контролю за Держпродспоживслужбою до Мінагрополітики
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики подасть своє звернення на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...