Романа Лещенка призначено міністром агрополітики — офіційно
Романа Лещенка призначено міністром агрополітики — офіційно

Верховна Рада підтримала призначення Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Кандидатуру Романа Лещенка підтримали 242 народні депутати, після чого він прийняв присягу. У матеріалові за посиланням його досьє, погляди на розвиток АПК, досягнення в Держгеокадастрі.

Зазначимо, що раніше Роман Лещенко очолював Держгеокадастр та займав посаду уповноваженого президента із земельних питань. Читайте детальніше далі біографію Романа Лещенка і ключові його тези про передачу державних земель народу, інвентаризацію,  детінізацію, безоплатну приватизацію та реформу Держгеокадастру.

«Відновлення Мінагрополітики – це питання, яке хвилює всіх без виключення аграріїв України. Всі без виключення розуміють, що аграрний сектор повинен мати чітку стратегію свого розвитку, де повинно бути чітка інституційна позиція, де ми бачимо АПК через 10 років. Очевидно, що сировинний тип агровиробництва – не те, що заслуговує держава. Стратегія потребує детального обговорення з усіма суб’єктами в тому числі й депутатами. Безумовним елементом – є чітке наведення ладу в земельних відносинах, дати відповідь на питання, куди поділися 5 млн га державних земель, які були на балансі держави, про які говорили в.о. міністра агрополітики у 2018 років. За півроку роботи головою Держгеокадастру я не бачив більшої протидії, як в цій період. Очевидно, коли 10 тис. людей займається на рівні держави земельними питаннями і 1,3 млрд грн витрачаємо щороку на їх утримання, коли немає інвентаризації та загальної аналітики по земля – у цьому є велике питання. Тому ми не зволікаючи виконали історичне рішення і на вимогу президента (указ від 15 жовтня 2020 року) передали більше ніж 1300 громадам державні землі. Ми повернули державні землі народу. У січні Держгеокадастр буде оптимізований на 60%. Ми прийняли історичне рішення про створення аграрного реєстру – Мінагрополітики матиме єдину систему розподілу держпідтримки – ніяких ручних розподілів дотацій. З цим покінчено», — повідомив у своєму виступі Роман Лещенко під час розгляду його призначення у Верховній Раді.

Раніше повідомлялося, що фракція «Слуга народу» офіційно звернулася до Шмигаля з проханням призначити Романа Лещенка аграрним міністром.

Деталі читайте у матеріалі - Роман Лещенко – міністр аграрної політики: досьє, погляди на розвиток АПК, досягнення в Держгеокадастрі.

Додамо,що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).

У свою черегу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував відновлення роботи профільного аграрного міністерства відбудеться на початку 2021 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

17 грудня 2020
Роман Лещенко озвучив плани щодо держпідтримки молочного скотарства
Уряду необхідно акцентувати увагу на підтримці молочного скотарства шляхом застосування адресної дотації на утримання поголів’я. Про це...
17 грудня 2020
Профільний комітет підтримав призначення Романа Лещенка міністром агрополітики — офіційно
Парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав подання прем’єр-міністра про призначення Романа Лещенка міністром...
16 грудня 2020
Фракція «Слуга народу» офіційно звернулася до Шмигаля з проханням призначити Романа Лещенка аграрним міністром — лист
Фракція «Слуга народу» у парламенті звернулася з офіційним листом на ім’я прем’єра Дениса Шмигаля з проханням підтримав...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...