Інвентаризація Держгеокадастру: озвучено 7 висновків земельних процесів та використання держземель
Інвентаризація Держгеокадастру: озвучено 7 висновків земельних процесів та використання держземель

Голова Держгеокадастру, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко в інтерв'ю Latifundist.com розповів про результати аудиту відомства та озвучив сім висновків земельних процесів та використання держземель. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Перший – з 2013 до 2020 року виявлено факт виведення з державної у приватну власність через механізм безоплатної приватизації 700 тис. га землі. Це територія однієї маленької європейської країни.

Другий – проведений технічний аудит виявив, що вся інформаційна земельна база України (земельний кадастр) перебуває на прострочених системах зберігання даних. 

Третій – аудит показав, що перфоменс прем’єра Олексія Гончарука про те, що «За рік ми зробимо ортофотозйомку всій країни і піднімемо літаки в небо!» – виявився лише словами. 

Четвертий – це компанії-одноденки, які виграли тендери на проведення інвентаризації державної землі за заниженими цінами. 

П’ятий – компанія «УкрДГП», яка відповідає за демаркацію та лімітацію кордону, здійснювала ці роботи неналежним чином.

Шостий – нормативна грошова оцінка (НГО) проведена за програмою «Земельна реформа в 2018 році», закінчилася тим, що виділені на це 198 млн грн просто вимили через «Інститут землеустрою» Держгеокадастру.

Сьомий – за кілька тижнів до мого приходу на посаду з ДП «Картографія» на підставні компанії вивели більше ніж 30 млн грн», — зазначив Роман Лещенко.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у липні Роман Лещенко презентував попередні результати аудиту Держгеокадастру. Презентацію виступу можна подивитися за посиланням.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 жовтня 2020
У семи областях України завершили земельну інвентаризацію
У семи областях України Держгеокадастр завершив земельну інвентаризацію. Про це голова Держгеокадастру Роман Лещенко говорив у...
25 жовтня 2020
Реєстри Мін'юсту на нерухоме майно та Держгеокадастру на землю об'єднають в один
Об’єднання реєстру Мін'юсту прав на нерухоме майно та Держгеокадастру на землю – це один зі стовпів земельної реформи. Про це заявив...
21 жовтня 2020
Опубліковано деталі махінацій на 54 підприємствах в структурі Держгеокадастру
Голова Держгеокадастру, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко розповів в інтерв'ю  AgroPolit.com про стан 54...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...