У Кіровоградській області офіційно запустили біогазовий завод потужністю 6 МВт/год
У Кіровоградській області офіційно запустили біогазовий завод потужністю 6 МВт/год

Агрохолдинг I&U Group запустив в дію біогазовий комплекс потужністю 6 МВт/год, побудований у партнерстві з «Європейським Банком Реконструкції та Розвитку» (ЄБРР).

Як розповів під час відкриття засновник агрохолдингу I&U group Сергій Тарасов, біогазовий завод — це частина загального проекту холдингу вартістю €110 млн.

«Після запуску в експлуатацію щорічно біогазовий завод буде виробляти 48 180 МВт «зеленої електроенергії», — зазначив він.

За оцінками експертів компанії, кількість виробленої енергії — рівноцінна обігріву 35 тис. квартир.

«Перший мегават розраховуємо отримати до 1 вересня, а вийти на повну потужність — у першій декаді грудня цього року», — розповів в коментарі Latifundist.com директор біогазового комплексу Олег Шевченко.

За його словами, перспективі добудова на заводі дозволить запустити проекти з виробництва метану (з курячого посліду) і СО2 (використовується в харчовій промисловості, наприклад, для виробництва напоїв).

Вартість заводу — €23 млн.Для будівництва було залучено пакет фінансування, який складався з кредиту ЄБРР у розмірі €13 млн та пільгового кредиту від Фонду чистих технологій (ФЧТ) у розмірі €2 млн. Комплекс буде переробляти відходи цукрового виробництва і силос в сировину для теплової та електричної енергії.

Переробка відходів цукрового виробництва в енергію відбувається на гідравлічних реакторах за технологією анаеробних ферментаторів з гідравлічним перемішуванням.
Залишки від виробництва біогазу будуть перероблятися на біодобрива: щорічно комплекс буде виробляти 10-12 млн т твердих мінеральних добрив і 80 300 т рідких добрив.

Будівництво комплексу, який розташований поблизу селища Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області, тривало з грудня 2018 року.

Нагадаємо, що в Україні на 52% зросли біогазові потужності. 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

9 лютого 2021
Німецькі інвестори побудують на Полтавщині біогазову станцію
У селі Пасічники Полтавської області мають намір побудувати біогазову станцію для переробки біологічних відходів в електроенергію. Про...
21 вересня 2020
Названо ТОП-5 агрокомпаній за потужністю біогазових установок
Біоенергетика займає 70% серед всіх відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в Україні і по праву є невід'ємною складовою «зеленої»...
16 квітня 2020
МХП Еко Енерджи та Біоенергетична асоціація оцінили потенціал виробітку біогазу в агросекторі
Потенціал виходу біогазу з різних видів біомаси в Україні визначили під час спільних досліджень R&I Hub МХП Еко Енерджи та Біоенергетична...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...