Працівникам елеваторів порадили, як під час пандемії уникнути інфікування
Працівникам елеваторів порадили, як під час пандемії уникнути інфікування

«Українська зернова асоціація» розробила заходи з безпеки на час пандемії коронавірусу, які допоможуть протидіяти поширенню вірусу для персоналу елеваторів, відвідувачів і постачальників. Про це повідомляє Агробізнес Сьогодні. 

Фахівці вважають, що на час обмежувальних заходів на території підприємства слід зменшити допуск сторонніх осіб. А у випадку нагальної потреби – провести інструктаж щодо правил поведінки на підприємстві в період пандемії.

Організація роботи персоналу елеватора в умовах пандемії:

1. Слід максимально скоротити кількість працівників, які мають бути на роботі протягом зміни. Для мінімізації особистих контактів між персоналом різних підрозділів підприємства необхідно розширити практику суміщення посадових обов’язків і функцій працівниками. З цією ж метою слід запровадити в підрозділах підприємства вахтовий режим роботи від 5 до 14 днів, що відповідає середній тривалості інкубаційного періоду під час коронавірусу.

2. Необхідно перевести персонал елеватора в режим дистанційної роботи для мінімізації присутності на підприємстві. Насамперед це стосується працівників, не залучених у виробничому процесі.

3. Якщо дозволяють технологічні умови, доцільно розділити персонал на зміни з розривом не менше години між ними. Під час інтервалів між змінами слід проводити провітрювання та дезінфекцію виробничих приміщень і місць загального користування. При цьому особливу увагу необхідно приділяти обробці поверхонь і предметів, з якими найчастіше контактують працівники: органів управління обладнанням, клавіатур комп’ютерів, дверних ручок, вимикачів світла тощо.

4. Скасувати на час пандемії виробничі наради, збори колективу, ділові зустрічі та передавання змін.

5. Процес виробничого навчання працівників слід перевести в онлайн-формат або проводити його в невеликих групах (5-6 осіб), із забезпеченням безпечної відстані між слухачами.

6. Персонал має носити одноразові рукавички та респіратори, причому як під час перебування в приміщеннях підприємства, так і під час поїздок до роботи та з роботи, адже користування громадським транспортом підвищує ризик зараження. Всі ці засоби індивідуального захисту персоналу має забезпечити підприємство власним коштом.

7. У випадку захворювання працівник має попередити свого безпосереднього керівника та залишитися вдома. Цю вимогу слід встановити в правилах внутрішнього розпорядку підприємства та довести до відома кожного працівника.

8. На виробничі ділянки слід заходити у змінному одязі та взутті.

9. З метою мінімізації особистих контактів на час пандемії слід скасувати в колективі вітання з рукостисканням.

10. Необхідно привчити працівників не торкатися руками обличчя та під час чхання прикривати обличчя серветкою або ліктем, а також регулярно мити руки та обробляти їх після миття дезінфекційним засобом.

11. Персонал має суворо дотримуватись інструкцій підприємства з дій у надзвичайних ситуаціях і правил особистої гігієни, розроблених командою з надзвичайних ситуацій.

12. Керівному персоналу не рекомендується залишати територію підприємства в робочий час.

13. У роздягальнях персоналу необхідно регулярно проводити дезінфекцію та провітрювання приміщень.

В «Українській зерновій асоціації» звертають увагу, що кожного відвідувача слід забезпечити маскою та рукавичками. Працівник, який супроводжує відвідувачів підприємства, повинен бути в респіраторі та слідкувати за дотриманням відвідувачами на підприємстві безпечної соціальної дистанції (не менш ніж 2 м).

  • Водіям-постачальникам продукції рекомендують носити маски під час контактів із працівниками підприємства. Якщо водій не має маски, слід йому її видати за рахунок підприємства;
  • В автомобілі постачальника повинні бути рукавички та антисептик;
  • Під час очікування на території підприємства водій не повинен залишати кабіну свого автомобіля;
  • Водії повинні дотримуватися дистанції не менше 2 м під час контактів із працівниками підприємства.

Нагадаємо, що Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського за підтримки Асоціації «Український центр сталевого будівництва» (УЦСБ) створив проект техзавдання на розроблення галузевих будівельних норм (ГБН) сталевих силосів для зберігання й перевалки зерна під назвою «Силоси сталеві з гофрованою стінкою для зерна. Норми проектування». 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 жовтня 2020
Держпродспоживслужба має взяти на себе функцію контролю складів та елеваторів
Кандидат на посаду голови Держпродспоживслужби (ДПСС) Геннадій Супіханов заявив, що Держпродспоживслужба має взяти на себе функцію...
14 вересня 2020
На Чернігівщині продається елеватор
Антимонопольний комітет України видав дозвіл ТОВ «Грано холдинг» на придбання частки в статутному капіталі ПП «Північхліб»...
3 серпня 2020
Програма USAID допоможе ягідним підприємствам подолати наслідки коронакризи
Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Асоціація «Ягідництво України» оголошують про старт нової...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...