Роботою парламенту й уряду задоволені близько 10% українців
Роботою парламенту й уряду задоволені близько 10% українців

У середині липня 2020 року роботою Верховної Ради задоволені 10% українців, не задоволені — 80%. Діяльністю Кабінету міністрів задоволені 9%, не задоволені — 77% респондентів. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

За даними опитування, діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 36%, а 56% — не задоволені, роботою голови Верховної ради Дмитра Разумкова задоволені 24%, і 55% — не задоволені. Роботу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля схвалюють 12%, чверть не можуть оцінити його діяльність, і 62% — не схвалюють.

Рейтинг довіри серед політиків очолює президент Володимир Зеленський, якому довіряють 41%, не довіряють — 53%, при цьому рівень підтримки поступово знижується.

Крім того, прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 11%, чверть не знають його і 55% — йому не довіряють, спікеру парламенту Дмитру Разумкову довіряють 21%, не довіряють 46% (23% — його не знають).

У середині липня 19% респондентів вважають, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямку, і 68% — протилежної думки.

Понад 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилося за останні півроку, чверть вважають, що воно не змінилося, і тільки 8% відзначили поліпшення.

Причину можливого економічної кризи більшість опитаних (57%) бачать у некомпетентності влади, хоча чверть (26%) вважає, що економічний занепад настане через коронавірус.

Опитування Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося 15-20 липня 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні, крім окупованих Росією територій. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2,2%.

Нагадаємо, оприлюднено рейтинг активності депутатів аграрного комітету за півроку.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 липня 2020
Оприлюднено аналіз першого року роботи парламенту Володимира Зеленського у сфері АПК
За перший рік роботи народні депутати парламенту імені Володимира Зеленського зареєстрували 95 законопроектів, що стосуються роботи АПК. З...
24 липня 2020
Уряд призначив нових заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
22 липня на черговому засіданні Уряд ухвалив кадрові рішення в Мінекономіки, призначивши: Юлію Свириденко – першим заступником міністра...
6 травня 2020
Названо три плюси і мінуси президентства Зеленського (наживо)
Експерт з інвестиційної політики, депутат 8-го скликання Владислав Голуб назвав три плюси і три мінуси президентства Володимира Зеленського. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...