Міністром аграрної політики Зеленський запропонував призначити Тимофія Милованова
Міністром аграрної політики Зеленський запропонував призначити Тимофія Милованова

На сьогоднішній вечірній зустрічі з фракцією президент Володимир Зеленський запропонував реанімувати Мінагрополітики та призначити аграрним міністром Тимофія Милованова. Про це повідомляє джерело AgroPolit.com, присутнє на засіданні фракції. Наразі Милованов є міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Міністром економіки, після розділу нинішнього МЕРТу, пропонують призначити Романа Жуковського!

Нагадаємо, що розмови про поновлення у складі КМУ Мінагрополітики тривають давно, але конкретики вони набули після повернення президента та уряду з Давоського форуму.

«Ставку роблять на Милованова, бо він одна з тих фігур, на збереженні якої наполягають фінансові міжнародні партнери України, тож його вирішили залишити до осені. Оскільки Милованов під час публічної заяви дав чітко зрозуміти, що він хоче на посаду міністра АПК і нікому не готовий віддати управління галуззю, то президентській команді довелося піти на копроміс і відкинути дві інші кандидатури, які розглядалися ключовими (Роман Лещенко та Микола Сольський). Тепер рішення за сесійною залою», — говорить джерело. 

Мінагрополітики уряд Олексія Гончарука ліквідував наприкінці серпня 2019 року. Після цього обов'язки структури перейшли у підпорядкування Мінекономрозвитку. Напередодні давоського форуму лунала інформація про поновлення Мінагро, але тоді був дедлайн – не раніше, ніж приймуть закон про землю та запустять ринок землі. За даними AgroPolit.com, на цьому наполягав Світовий банк.

Наталія Білоусова, головний редактор AgroPolit.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...