Тисячі аграріїв на мітингу в Києві вимагають звільнення Ситника з НАБУ
Тисячі аграріїв на мітингу в Києві вимагають звільнення Ситника з НАБУ

19 лютого в столиці біля Верховної Ради, Кабінету міністрів та комітетів Верховної ради близько 6 тис. працівників аграрного холдингу «Укрлендфармінг» проводять мітинг на захист своїх робочих місць. Аграрії закликають депутатів звільнити директора НАБУ Артема Ситника, а також вимагають від Уряду захисту компанії від неправомірних утисків з боку НАБУ.

За словами організаторів акції, через дії силовиків, які втручаються у виробничі процеси і блокують роботу компанії, може бути зірвана посівна кампанія і зупинена робота птахокомплексів, а тисячі людей можуть опинитись без роботи.

Працівники компанії виступають з вимогами припинити тиск силових органів на підприємство, яке дає роботу на селі 27 тисячам українців та звільнити директора НАБУ Артема Ситника, який з особистих мотивів намагається знищити підприємство, що платить мільярдні податки. Люди приїхали практично з усієї України – підприємства «Укрлендфармінг» та «Авангард» працюють в 600 населених пунктах 22 областей країни.


Нагадаємо, агрохолдинг є найбільшим виробником курячих яєць в Україні і Європі, вирощує зернові, велику рогату худобу та експортує свою продукцію в 40 країн світу, а також забезпечує роботою близько 27 тисяч українців, сплачує близько 3,5 млрд грн на рік зарплат та 3 млрд податків.

Як повідомили організатори акції, депутати ВР з різних фракцій вже зібрали 216 підписів під проектом постанови про звільнення Ситника, і аграрії очікують підтримки цієї постанови при голосуванні в парламенті. Масові акції на підтримку голосування по цій постанові пройшли під Верховною Радою України та продовжуються біля Офісу Генерального прокурора. Також працівники підприємств закликали прем’єр-міністра України Олексія Гончарука виконувати свої безпосередні обов’язки по захисту українського бізнесу.

Нагадаємо, що проти власника агрохолдинга «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка, одного з найбільших агровиробників України, який створює близько 1% ВВП, НАБУ відкрили провадження, в рамках яких без санкції суду розпочало допити 10 тисяч працівників підприємств. Також відбувається тиск на два найбільших в Євразії птахокомплекси, які працюють з 2013 року. Раніше в інтерв’ю Олег Бахматюк заявляв, що відкрита проти нього справа – це особиста помста.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...