В «Укрлендфармінг» спростували заяву очільника НАБУ щодо оголошення у міжнародний розшук Олега Бахматюка
В «Укрлендфармінг» спростували заяву очільника НАБУ щодо оголошення у міжнародний розшук Олега Бахматюка

В агрохолдингу «Укрлендфармінг» відреагували на заяву очільника НАБУ Артема Ситника щодо незаконного оголошення у міжнародний розшук Олега Бахматюка. Про це повідомляє прес-служба компанії.

В «Укрлендфармінг» повідомляють, що Артем Ситник під час прес-конференції 7 лютого заявив, що Вищий антикорупційний суд видав дозвіл на затримання Олега Бахматюка з метою об’яви його в міжнародний розшук, а його відомство готує документи для Інтерполу щодо Олега Бахматюка для обґрунтування такого запиту.

«Процедура оголошення міжнародного розшуку вимагає попередніх певних рішень. На сьогоднішній день є рішення суду про його затримання. Ми зараз збираємо весь пакет документів, щоб цю процедуру закінчити», — зазначив Ситник.

«Звісно, Артем Ситник як приватна особа має право робити будь-які заяви безвідносно до того, чи має він для того достатні правові підстави як посадова особа», — зазначають у компанії.

В «Укрлендфармінг» звернули увагу на те, що: 

  • Ще в минулому році адвокати Олега Бахматюка надали інформацію про місцеперебування Олега Бахматюка з точною адресою. Діючий кримінально-процесуальний кодекс і міжнародні договори чітко передбачають порядок здійснення всіх процесуальних дій, вручення повідомлень, екстрадиції тощо щодо осіб які перебувають за межами України. Артем Ситник, попри офіційні заяви як адвокатів, так і самого Олега Бахматюка про його місцеперебування, заявляв, що не знає, де знаходиться Бахматюк, що є нісенітницею і відвертою неправдою.
  • Знаючи, де знаходиться Олег Бахматюк, Артем Ситник має всі можливості проводити будь-які слідчі дії. Натомість такі дії не проводяться. Нагадаємо, що другий головний фігурант цієї справи, колишній перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук, заявляв, що за останні три місяці його жодного разу так і не викликали на допит. 
  • Артем Ситник протягом трьох місяців, порушуючи норми Конституції і права людини, в стилі сталінських традицій, не визнавав адвокатів Бахматюка, а нав’язував йому державних адвокатів. І це, попри те, що він знав, що Олег Бахматюк, офіційно надав в НАБУ документи, що підтверджують надані цим особам повноваження на його захист.
  • Адвокатам дають ознайомлюватися із матеріалами справи раз на три тижні по 45 хвилин. Захисники у справі дізнаються про перебіг провадження не із матеріалів і повідомлень, як це передбачає законодавство, а із заяв НАБУ для  преси, що по суті є не досудовим розслідуванням, а інформаційною кампанією НАБУ.
  • Сам Артем Ситник має прямий конфлікт інтересів у цій справі і чіткі мотиви для особистої помсти Олегу Бахматюку. Артем Ситник є офіційно визнаним винним у скоєнні корупційних дій в судах кількох інстанцій і офіційно внесений до реєстру корупціонерів НАЗК. Головним свідком у справі про корупцію Ситника був радник сестри Олега Бахматюка.

Я через своїх адвокатів ще в листопаді повідомив НАБУ про своє місце проживання в Австрії, адреса зареєстрована та підтверджена офіційно. Ніяких підстав для мого затримання та оголошення мене в розшук немає. Це виключно піар та політичне переслідування. А стосовно рішення суду, можу повторити слова самого Ситника щодо оголошення його корупціонером, які він сказав 3 лютого цього року народному депутату Антону Полякову: суд слабкий та приймає рішення під тиском, — заявляє Олег Бахматюк.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Бахматюка у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ, яке отримав раніше підконтрольний йому VAB Банк.

Наприкінці листопада Олега Бахматюка оголосили у національний розшук. У компанії «Укрлендфармінг» повідомили, що такі дії — це юридичний нонсенс, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося. 

Варто зауважити, що сам Олег Бахматюк пояснює переслідування та пресинг себе та своїх працівників з боку НАБУ тим, що його «замовив» Андрій Богдан. Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com.

Також минулого тижня близько 3 тис. працівників групи компаній «Укрлендфармінгу» та арохолдингу «Авангард» зібралися під стінами Верховної Ради. Вони вимагали від уряду та президента припинити тиск на компанію з боку силових структур та зберегти їхні робочі місця.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 березня 2021
Понад 25 тисяч аграріїв звернулися до депутатів захистити їх від НАБУ
Працівники одного з найбільших агровиробників України, Групи компаній «Укрлендфармінг», написали адресні листи 422 депутатам Верховної...
20 березня 2021
UkrLandFarming звинуватила НАБУ у падінні виробництва яєць на на 16%
Компанія UkrLandFarming звинуватила НАБУ у падінні виробництва яєць на 16%Радник голови одного з найбільших українських виробників...
22 січня 2021
Зупинено роботу 37 підприємств власника агрохолдингу Олега Бахматюка «Укрлендфармінг»
37 підприємств агрохолдингу  «Укрлендфармінг», який належить бізнесмену Олегу Бахматюку,  стали жертвою особистої війни...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...