UkrLandFarming звинуватила НАБУ у падінні виробництва яєць на на 16%
UkrLandFarming звинуватила НАБУ у падінні виробництва яєць на на 16%

Компанія UkrLandFarming звинуватила НАБУ у падінні виробництва яєць на 16%
Радник голови одного з найбільших українських виробників сільськогосподарської продукції UkrLandFarming  Юрій Кравченко  звинуватив Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в «незаконному переслідуванні» власника компанії Олега Бахматюка, що призвело до закриття 12 яєчних ферм. Про це повідомляє Kyiv Post. 

Повідомляється, що, за даними Державної служби статистики, виробництво яєць в Україні за перші два місяці 2021 року впало на 16,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Кількість яєць, зібраних в січні-лютому 2021 року склало 2,03 мільярда, в тому числі 1,24 мільярда яєць, зібраних сільгосппідприємствами (зниження на 23,4% в порівнянні з минулим роком) і 784 мільйона (зниження на 1%) домашніми господарствами.

За словами Юрія Кравченка, виробники щосили намагалися знайти рентабельні способи вирощування курчат, щоб залишатися прибутковими.

Кравченко пояснив, що корми для тварин, в основному складаються з зерен в поєднанні з сумішшю дрібної гальки, відомої як пісок, і різних кормових добавок для поліпшення засвоюваності, на які припадає приблизно 75% витрат на утримання яєчних ферм, стали дорожче, в той час як ціни на енергоносії зросли.

(Це незаконне переслідування) призвело до скорочення пропозиції яєць та завищення цін на яйця для кожного українського споживача», – сказав Кравченко.

Лідером з виробництва яєць за два місяці стала Київська область – 522,3 млн яєць (зниження на 9,1%), за нею йдуть Хмельницька область – 122,5 млн (зниження на 2,2%) і Черкаська область -–120,3 млн (зростання на 35,8%).

Найменша кількість яєць було вироблено в Луганській області – 10,8 млн яєць (зростання на 5,9%), а друге місце було в Одеській області – 15,8 млн (зниження на 21,8%).

Нагадаємо, що зі слів Олега Бахматюка, «Ukrlandfarming» став об'єктом політичної помсти. керівництва НАБУ.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

19 квітня 2021
Виробництво яєць в Україні зменшилося майже на 14%
За січень-березень 2021 року виробництво яєць в Україні зменшилося на 13,7% порівняно з аналогічним періодом 2020 року, до 3,24 млрд штук. Про це...
22 січня 2021
Зупинено роботу 37 підприємств власника агрохолдингу Олега Бахматюка «Укрлендфармінг»
37 підприємств агрохолдингу  «Укрлендфармінг», який належить бізнесмену Олегу Бахматюку,  стали жертвою особистої війни...
6 липня 2020
Працівники агрохолдинга «Укрлендфармінг» вимагають у прокуратури закрити справу проти Олега Бахматюка
Працівники агрохолдинга «Укрлендфармінг» вимагають у Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України закрити справу проти власника...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...