Міжнародний аграрний форум
II Саудівсько-українськоий аграрний бізнес-інвестиційний форум

Представникам бізнесу з Саудівської Аравії назвали 4 напрямки інвестицій в Україні. Їх озвучили українські експерти та представники азійської країни під час II Саудівсько-українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму в Києві.

Першим напрямком для інвестицій, такий як придбання нерухомості назвала Зоряна Созанська-Матвійчук, партнер RedcliffePartners. Йдеться про покупку для наступного розвитку бізнесу будівель держпідприємств, які не використовуються.

«Були попередні зусилля купувати великі активі в Україні, це не дуже було успішно. Але зараз ми стукаємо по дереву і сподіваємось, що велика приватизація піде. Що потрібно зробити інвестору – будувати комунікацію, відносини з людьми, долати мовний бар’єр та інвестувати в Україну», – розповіла Созанська-Матвійчук.

Другий перспективний напрямок, на думку Зоряни Созанської-Матвійчук – вкладення коштів у сільське господарство на півдні України.

Активними для розвитку у наступному році будуть інвестиції у відновлювальні джерела енергії, встановлення електростанцій, які працюють на сонячних панелях у агросекторі на півдні України», – сказала Созанська-Матвійчук.

Цю думку продовжив Олексій Павленко, міністр АПК України у 2014-2016 рр.

«У Саудівській Аравії найкращі технології іррегаційних систем... Тому бажаю вам успіхів», — звернувся до учасників форуму Павленко.

Третій напрямок, який назвав Павленко – оснащення портів та побудова інфраструктури поруч з ними. Про важливість побудови доріг до портів за підтримки інвесторів відзначив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики.  

Мільярди доларів можуть бути вкладені, по інвестуванню багато можливостей, щоб інтегруватись і платити податки, розвивати економіку України, інвестувати у переробку, інфраструктуру», – сказав Тарас Висоцький,

Четвертий – побудова зерносховищ неподалік портів та поруч з кордонами України. Про них зазначив директор із розвитку АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.

Зараз маємо недостатню кількість сертифікованих зерносховищ, розташованих в близькості до морських портів, а також на західних кордонах та переходах на Білорусь. Це напрямки для інвестування, які дозволять нам на 20% додатково збільшити перевезення і нівелювати фактор сезонності перевезень», – сказав Рязанцев.

Про готовність інвестувати в бізнес на території України розповів головний виконавчий директор компанії Аl Rajht International for Investment, яка, окрім іншого, займається землеробством, Халід С. Аль-Малах.

Багато є привабливого Україні. Великомасштабне виробництво, проведені канали в зоні, де посуха відбувається. І населення має добрі навички роботи в сільському господарстві, багато професіоналів у цій сфері, можна співпрацювати з ними, є можливості придбання техніки. У нас в Саудівській Аравії великий досвід. На півдні України довгий світловий час, коли можна використовувати електрику сонячну енергетику замість дизельної чи мазутної електроенергетики», – відповів на тези українських доповідачів Халід С. Аль-Малах.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 листопада 2019
Завдяки іноземним інвестиціям, ріст ВВП в Україні перевищить 4%, — Милованов
Завдяки надходженню іноземних інвестиції, рівень зростання ВВП в Україні може досягти 4,2%. Такий прогноз озвучив міністр розвитку економіки,...
1 жовтня 2019
Скасування мораторію допоможе Україні компенсувати втрати і наростити інвестиції, – експертна думка
Як стверджує керівник ПАТ Аграрний фонд Андрій Радченко, Україна може мінімізувати втрати, які виникли через введення мораторію на продаж с/г...
16 серпня 2019
Саудівська Аравія пом'якшила вимоги до якості причорноморської пшениці
Державне агентство закупівлі продовольства Саудівської Аравії SAGO дозволило участь твердої пшениці походженням з країн Причорномор'я в проведених...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...