Відкриття ринку землі в Україні дасть поштовх до залучення міжнародних інвестицій в аграрну галузь, — Андрій Богдан
Відкриття ринку землі в Україні дасть поштовх до залучення міжнародних інвестицій в аграрну галузь, — Андрій Богдан

Легалізація обігу земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх до залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь. Про це під час зустрічі із аграріями повідомив керівник Офісу президента України Андрій Богдан, передає прес-служба очільника держави.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський обговорив з представниками аграрної галузі питання запровадження ринку сільськогосподарської землі в нашій державі та проведення земельної реформи.

Зустріч відбулася в Офісі президента України з ініціативи аграріїв. У ній взяли участь представники всеукраїнських аграрних громадських організацій, галузевих асоціацій, фермерських господарств із різних регіонів України, малих та великих аграрних підприємств.

Глава держави зазначив, що готовий вислухати позиції присутніх щодо проведення земельної реформи. Він висловив переконання, що для якісного впровадження вказаної реформи в Україні важливо не тільки вивчити досвід інших країн, а й вислухати думки тих, хто безпосередньо працює на землі", — йдеться у повідомленні.

Під час спілкування учасники зустрічі розповіли про свої застереження та побоювання щодо того, як розвиватиметься ситуація після відкриття ринку землі в Україні. Зокрема, вони висловилися за поетапне запровадження ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці одержать таку можливість лише на останньому етапі реформи.

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан у цьому контексті висловив думку про те, що легалізація обігу земель сільськогосподарського призначення дасть поштовх до залучення додаткових міжнародних інвестицій в аграрну галузь.

Щоб тут побудували великі заводи, які перероблятимуть продукцію, на яких працюватимуть тисячі робітників, і щоб ви продавали продукцію з доданою вартістю, щоб це зробити, привести сюди іноземців і побудувати ці заводи – це дати їм можливість у певній формі володіти цією землею», – пояснив він, зауваживши, що форма такого володіння ще обговорюватиметься.

Також наголошувалося на необхідності забезпечення доступних кредитів для малих і середніх фермерських господарств.

Окремо обговорювали питання площ земельних ділянок, які матиме можливість придбати фізична особа чи фермерське господарство, та необхідність недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі.

Крім того, підкреслено важливість ухвалення антирейдерського законодавства.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 грудня 2019
Олег Бахматюк написав заяву в Інтерпол на голову Офісу президента Андрія Богдана
У офіс Інтерполу відправили заяву про факти політчиного переслідування, де фігурує голова Офісу президента Андрій Богдан. Про це заявив...
27 листопада 2019
Названо регіони-лідери із залучення інвестицій в АПК
За підсумками І півріччя цього року, найбільше інвестицій в агросектор залучили Київська (3,05 млрд грн), Полтавська (1,6 млрд грн),...
14 листопада 2019
Ринок землі в Україні: хронологія земельної реформи (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
AgroPolit.com запускає постійний моніторинг подій, пов'язаних із земельною реформою та відкриттям ринку землі в Україні. Ми не пропустимо жодної...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...