Тимофій Милованов зробив заяву щодо об’єднання Мінагрополітики та МЕРТу
Тимофій Милованов зробив заяву щодо об’єднання Мінагрополітики та МЕРТу

Тимофій Милованов розповів про мету та перспективи об’єднання двох міністерств — Мінагрополітики та Мінекономрозвитку. Про це повідомляє прес-служба МЕРТу.

Нагадаємо, 29 серпня 2019 року під час першого засідання Верховної Ради України Міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства було призначено Тимофія Милованова. Також була озвучена пропозиція об'єднання Міністерства економічного розвитку і торгівлі з Міністерством аграрної політики та продовольства в єдине відомство.

Раніше Милованов озвучив 5 ключових тез із розвитку агросектору — ринок землі, правила роботи на аграрному ринку, розвиток дрібних агрокомпаній та фермерства та про АПК як національний бренд. Пропонуємо пригадати їх у матеріалі за посиланням.

Зазначається, що об’єднання має на меті пришвидшення реалізації ключових реформ, таких як: приватизація державних підприємств, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, детінізація аграрних ринків та земельних відносин, лібералізація трудових відносин – збільшення кількості легальних робочих місць, розширення доступу до міжнародних ринків, перезавантаження системи професійного навчання, модернізація підходів до наукових досліджень та запровадження інновацій в аграрному секторі.

Детальний опис реформи буде викладений у Програмі Уряду, що буде представлена на розгляд Парламенту у визначені законом терміни. Наразі Кабінет Міністрів напрацьовує карту пріоритетів та план дій, — йдеться в повідомленні.

Для Міністерства є важливою синхронізація діяльності всіх ринків та запровадження ефективних, прозорих і зрозумілих правил гри. Реформа аграрної сфери з огляду на її комплексність вимагає стратегічного узгодження із ключовими змінами в інших сферах.

Дерегуляція та діджиталізація – ключові інструменти боротьби з корупцією у сферах апробацій, сертифікації та дозвільної діяльності пов’язаних з доступом новітніх засобів виробництва в аграрному секторі та доступу виробленої сільськогосподарської продукції до українського та міжнародного споживача.

Приватизація державних підприємств – ліквідація неефективності в управлінні суб’єктами господарювання та прямих втрат державного бюджету.

Перезавантаження системи державної статистики дозволить отримати чіткі цифри, щодо показників розвитку галузі та формувати прогнозовані довгострокові орієнтири та пріоритети державно політики у відповідній сфері.

Безумовно, об’єднання міністерств носить не лише бюрократичний, а і стратегічний характер. І в цьому стратегічному вимірі нам критично почути ключових стейкхолдерів. З огляду на це, ми плануємо проведення координаційної зустрічі з представниками аграрного сектору для визначення больових точок і перспектив. Налагодження ефективного діалогу – наш виклик і можливість», – зазначає Тимофій Милованов.

Тимофій Милованов підкреслив, що буде докладено максимально зусиль, аби життєвий сільськогосподарський цикл не було порушено.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 вересня 2019
Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пройде люстраційну перевірку
Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка пройде люстраційну...
3 вересня 2019
Офіційно об'єднано Мінагрополітики та МЕРТ
Кабінет міністрів України офіційно приєднав Міністерство аграрної політики і продовольства до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це...
2 вересня 2019
Ліквідація Мінагрополітики – 5 викликів Тимофію Милованову
Основна причина ліквідації Мінагрополітики та приєднання його до Мінекономіки – це прискорення анонсованої урядом приватизації...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...