Представники бізнесу висловили занепокоєння стосовно можливої ліквідації Мінагрополітики
Представники бізнесу висловили занепокоєння стосовно можливої ліквідації Мінагрополітики

Бізнес-спільнота Європейської Бізнес-Асоціації занепокоєна можливою ліквідацією Мінагрополітики та його приєднанням до інших міністерств чи відомств (ідея об’єднання лунає в інформаційному просторі). Про це повідомляє прес-служба Асоціації.

«Агросектор — важлива складова економічного розвитку і гарант продовольчої безпеки країни. Так, на сьогодні, Україна входить до переліку найбільших експортерів агропродукції у світі. До прикладу, серед лідерів експорту української продукції залишаються зернові культури, олії та насіння олійних культур, Україна впевнено тримає лідерські позиції по експорту меду тощо.

В цілому, аграрний сектор формує 18% ВВП України, а експорт аграрної продукції, за інформацією Мінагрополітики, у 2018 році становив 18,6 млн. дол. США», — йдеться у заяві.

У ЄБА підкреслюють, що країни ЄС, США, Китай, Канада тощо мають відповідні аграрні міністерства, а на глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація – ФАО.

Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, зокрема для ефективної роботи бізнесу, — зазначають в Асоціації.

«Бізнес-спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни та оцінить можливі наслідки для сфери.

Крім цього, cподіваємось, що і думка прозорого бізнесу буде почута. Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, що надаються, прозорість процесів. І, варто наголосити, протягом останніх кількох років, на думку компаній-членів Асоціації, комунікація з Міністерством відбувалась дійсно на високому рівні», — заявила виконавчий директор Європейської Бізнес-Асоціації Анна Дерев’янко.

Раніше повідомлялося, що Мінагрополітики хочуть об’єднати з Мінекології та Держгеокадастром. Більше про можливі наслідки такого об'єднання читайте у матеріалі за посиланням.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 серпня 2019
Ліквідація Міністерства аграрної політики та продовольства України – це крах наших експортних зусиль
Ліквідація Міністерства аграрної політики та продовольства України  – це крах наших експортних зусиль та перших успіхів. Про це...
30 серпня 2019
Тимофій Милованов зробив заяву щодо об’єднання Мінагрополітики та МЕРТу
Тимофій Милованов розповів про мету та перспективи об’єднання двох міністерств — Мінагрополітики та Мінекономрозвитку. Про це...
29 серпня 2019
Мінагрополітики ліквідують та передадуть МЕРТ
Міністерство аграрної політики та продовольства України ліквідують та передадуть Міністерству економічного розвитку та торгівлі України. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...