Укрспирт планує модернізацію та залучення китайських інвестицій
Укрспирт планує модернізацію та залучення китайських інвестицій

Держпідприємство Укрспирт в 2019 році інвестує 311 млн грн у електронну систему обліку готової і відвантаженої продукції та модернізацію виробництва. Про це повідомила прес-служба Укрспирту.

Нагадаємо, суд скасував багатомільйонний штраф Укрспирту.

Інвестиції у впровадження системи обліку продукції становитимуть близько 40 млн грн.

Компанія планує в 2019 році встановити лінії з виробництва кормових добавок на місцях проведення діяльності у Львівській та Сумській обл. загальною потужністю 32,8 тис. тонн в рік.

У планах Укрспирту також розширити виробництво спирту-сирцю на 9,8 тис. тонн на майданчиках у Лопатинському і в Суходолах, запустити виробництво біоетанолу потужністю 24,4 тис. тонн в рік в Сторонибаби (всі — Львівська обл.), Модернізувати виробничу майданчик в Тхорівці (Київська обл.) для виробництва технічних рідин загальною потужністю 4,08 тис. тонн на рік.

Укрспирт має намір встановити енергозберігаюче обладнання на двох майданчиках у Львівській області й однієї — в Сумській", — йдеться в повідомленні.

У березні компанія погодила з Мінагропродом стратегічний план на 2019-2023 рік, який передбачає інвестиції на цей період в розмірі 1,53 млрд грн.

Ці кошти будуть спрямовані на виготовлення нових видів продукції (біоетанолу, спирту-сирцю, високопротеїнових кормових добавок, біогазу і вуглекислоти), а також встановлення енергозберігаючого обладнання.

Крім власних коштів, для реалізації стратегічного плану "Укрспирт" планує залучити короткострокове фінансування від українських банків.

Компанія також розглядає інвестиції від іноземних партнерів, зокрема, проводить переговори з китайськими партнерами по капіталовкладеннях в виробництво біоетанолу та додаткових продуктів на базі трьох наявних виробничих майданчиків.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

7 липня 2019
Через проблеми з техрегламентом в Україні може припинтися виробництво горілки
Державне підприємство «Укрспирт» заявляє про неможливість встановлення необхідних для відвантаження спирту витратомірів, оскільки в...
24 червня 2019
«Укрспирт» отримав дозвіл на оптову торгівлю й експорт усіх видів етилового спирту
Кабінет міністрів України надав дозвіл державному підприємству «Укрспирт» на оптову торгівлю й експорт усіх видів спирту етилового...
22 квітня 2019
Тваринники просять Держпродспоживслужбу відкрити ринок експорту свинини до Китаю
Асоціація тваринників України просить Держпродспоживслужбу відкрити ринок Китайської Народної Республіки для експорту свинини. Із відповідним листом...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...