Європейці нададуть фінансову допомогу молочним кооперативам Донеччини
Європейці нададуть фінансову допомогу молочним кооперативам Донеччини

Представники ФАО ООН та ЄС відвідали фермерське господарство Олександра Чаплика у селі Верхньокам’янське Званівської громади. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, на Черкащині відкрили завод з переробки зернових вартістю 100 млн грн.

За підсумками зустрічі стало відомо, що європейці нададуть фінансову допомогу на розвиток фермерства, зокрема, у створенні кооперативу та налагодженні його роботи у Званівській громаді. Про це повідомляє bizshid.com.

Про суму підтримки наразі невідомо.

Наразі у господарстві Олександр Чаплика утримують 24 корови. Під торговою маркою «Чубарочка» він виготовляє і продає молочну продукцію 40 видів.

«Це молоко, сири, сиркова маса з фруктами, масло, сметана — асортимент налічує понад 40 видів натуральної продукції.  Гості оглянули мою ферму, продукцію, їх цікавив технологічний процес, якість, дотримання санітарних норм», — розповів фермер.

Торік підприємець виграв грант і отримав обладнання для молокоприймального пункту — охолоджувач молока та лабораторію. Олександр Чаплик створив кооператив, але місцеві жителі зараз не хочуть вступати до нього, адже мають виконати кілька умов.

Потрібно виконати 4 умови: обстежити корів у господарствах, дезінфікувати приміщення, придбати разом доїльне обладнання, мати санітарні книжки. За таких умов я готовий купувати у людей молоко по 13 грн/л, зараз вони його здають на переробку по 6 грн/л. Люди не хочуть змін, бо це певна робота», — розповідає підприємець.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

5 квітня 2019
У 2018 році в Україні створено 125 нових кооперативів, – Мінагрополітики
У 2018 році в Україні зросла кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на 125 одиниць, сьогодні їх нараховується 735. Про це заявив...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...