Низькі ціни на фрахт зерновозів загрожують протестами перевізників
Низькі ціни на фрахт зерновозів загрожують протестами перевізників

Ситуація з низькими ставками на фрахт зерновозів вже загрожує протестами перевізників в Україні. Таку думку висловив керівник аналітичного сектора «Zernovoz.ua» Олександр Глущенко на своїй сторінці у мережі в Facebook, повідомляє Latifundist.com.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» оголосила про розпродаж списаних вагонів.

Він зазначив, що невдоволення українських перевізників зерна в профільних спільнотах зростає з кожним днем. Особливо серед тих, хто не бажає працювати з перевантаженням.

«Серйозну стурбованість викликає просідання фрахту на автомобільні перевезення вже починаючи з нового року. Особливо яскраво це простежується за строковими замовленнях на завтра-післязавтра. Якщо в січні активність фрахтового ринку була досить слабкою, то вже сьогодні на тлі відновлення попиту на зерновози замовники знижують ціни до мінімального рівня 500-600 грн за тонну при тарифній відстані у 560-580 км (наприклад, з Київської обл. – в Одесу). Така ситуація вкрай негативно позначається на фрахтовому ринку в цілому і може спровокувати протести перевізників. Принаймні з різних джерел нам повідомляють, що багато водіїв уже активно закликають об'єднуватися проти недобросовісної конкуренції перевантажень, які працюють за заниженими ставками», — наголосив він.

Він також нагадав, що минулої осені в період інтенсивних відвантажень ставки були більш ніж 1000-1100 грн на аналогічному маршруті.

Тепер автомобільні перевезення проти залізничних відвантажень перебувають в якщо вже не одному ціновому діапазоні, то в динаміці зниження. Подальше підвищення залізничних тарифів з 1 березня може привести до ще більшого розбалансування ланок транспортної логістики. І всім нам уже сьогодні потрібно задуматися про те, чи переживе інфраструктура України ще один «високий» зерновий сезон?», — підсумував Олександр Глущенко.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...